Forløsende DM-guld efter 48 års tørke: - Vi er lidt som FCK

Skovshoved har smidt millioner af kroner efter dyre spillere for at sikre klubbens første DM-guld siden 1969. Torsdag aften kom forløsningen endelig.

De har uden tvivl de største stjerner på den danske badmintonscene, og torsdag aften i Frederiksberg-Hallerne fik Skovshoved så endelig valuta for pengene, da de vandt DM-titlen efter en nervepirrende afslutning i Golden Set mod Team Skælskør-Slagelse.

Dermed brød de samtidig en ond forbandelse med nederlag i de sidste tre DM-finaler, inden sidste års finale blev aflyst på grund af polemik omkring Christinna Pedersens finaledeltagelse. I år var der ingen tvivl om afviklingen, og begge klubber leverede et brag af en finale.

For herredoublespilleren Mads Conrad var det da også en forløsning endelig at betale tilbage til den klub, der de sidste par år har betalt ham og andre stjerner for én eneste ting. At vinde DM-trofæet med hjem til Skovshoved.

- Det er fedt for hele klubben. Vi prøver en masse og spiller mange turneringer og holdkampe, men at se hvor meget det betyder for klubben, hvor vi også har vores daglige gang, det er vi super stolte af.

Er du overrasket over, hvor meget det betyder for klubben?

- Nej, det ved jeg godt. Vi bliver punket hver dag derude, at vi er lidt FCK, hvor vi skal vinde hver gang. Og når vi ikke vinder, så er det ikke godt nok. Derfor er det også en forløsning for alle os at kunne præstere og vinde vores kampe, for det er den her (DM-titlen, red.), vi er købt ind til at vinde, og det gjorde vi, så det er fandeme dejligt, sagde Conrad efter finalen.

Mads Conrad var lettet, efter det endelig var lykkedes Skovshoved IF at sikre klubbens første DM-titel siden 1969. Video: TV 2 SPORT

Normalt spiller han sammen med sin hårdtslående makker Mads Kolding, men fordi det var holdturneringen, så spillede han altså sammen med Carsten Mogensen. De viste da også klassen, da de bagud 1-3 i hold kampen og nede 12-15 i andet sæt formåede at vende kampen og sende opgøret ud i det afgørende Golden Set.

- Der tænkte jeg, at vi var presset. Men vi prøver hele tiden at gøre det, så godt vi kan. De spiller også godt og gør det svært for os. Jeg får slået 4.850 smash i dag, tror jeg. Når jeg normalt står med Mads Kolding, så er det lidt mindre, så jeg kunne godt mærke, jeg var træt. Men jeg måtte gå ekstremt dybt for klubben og alle de mennesker, som så gerne ville have guldet, og derfor er det fedt at vinde til sidst, slog han fast, mens hele kroppen nærmest var ved at gå i krampe.

Blanding af skuffelse og stolthed hos TSS

Hos Team Skælskør-Slagelse var stemningen helt naturligt en anden. Klubben havde mulighed for at sikre den fjerde titel i fem forsøg, og da TSS kom foran med 3-1 samlet, og de samtidig vandt første sæt i både herresinglen og herredoublen, så det rigtig godt ud. Men Kim Astrup og Anders Skaarup formåede ikke at lukke opgøret, da de var foran 15-12 i andet sæt, og det skuffede sidstnævnte.

- Den falder på Kim og jeg i dag, og det er selvfølgelig ret ærgerligt nu. Men jeg synes også, det er et hold med gode spillere, lød det korte svar fra en skuffet Skaarup.

Carsten Mogensen og Mads Conrad-Petersen bringer Skovshoved IF på 3-3 ved DM for hold efter sejr over Team Skælskør-Slagelses Kim Astrup og Anders Skaarup. Video: Ronni Burkal Nielsen

Line Kjærsfeldt gjorde til gengæld sit i selve holdkampen, da hun vandt mixed doublen sammen med Scott Evans, men sammen med Anders Skaarup kunne hun ikke følge med i Golden Set, da det hele skulle afgøres mod verdens nummer fem, Joachim Fischer og Christinna Pedersen.

- Jeg er pisse ærgerlig. Umiddelbart vil jeg ikke sige, vi var favoritter i det Golden Set, men jeg følte, vi havde chancen. Og herredoublen var foran 15-12 i andet sæt, og vi troede nærmest, vi havde guldet mellem hænderne. Så går den i tredje sæt, som vi taber, og det ender i Golden Set.

- Det er bare pisse ærgerligt, vi ikke kan følge med, men vi møder et klasse-par i verden, og jeg synes egentlig stadig, at jeg er lidt stolt over, vi formår at tabe 17-21. Men jeg er mest ærgerlig lige nu, må jeg indrømme, lød det fra Kjærsfeldt.

Her får du alle højdepunkter og DM-finalen kamp for kamp