Kommentatorerne måbede: - Det er jo en kæmpe dommerfejl

Spillere og kommentatorer så måbende til, da to markante dommerfejl var tæt på at få stor indflydelse i DM-finalen i badminton.

Spændingen var på sit højeste, da Team Skælskør-Slagelse (TSS) var foran 3-2 i DM-finalen mod Skovshoved IF (SIF), og det hele skulle afgøres i herredouble.

Efter Kim Astrup og Anders Skaarup havde vundet første sæt for TSS, var Carsten Mogensen og Mads Conrad under maksimalt pres, hvis SIF skulle holde liv i drømmen om DM-guld. Og det blev ikke nemmere, da de først blev snydt på et meget afgørende tidspunkt i afslutningen på andet sæt.

I DM-finalen mellem Team Skælskør-Slagelse og Skovshoved IF stod en enkelt linjedommer for to markante fejldomme undervejs på meget afgørende tidspunkter i herredoublen mellem Carsten Mogensen og Mads Conrad mod Kim Astrup og Anders Skaarup. Video: TV 2 SPORT

Fejlen i tredje sæt må siges at være en af de største fejl, jeg nogensinde har set fra en linjedommer

Jim Laugesen, badmintonekspert

Ved stillingen 17-16 sendte Carsten Mogensen et fladt smash af sted, der landede på den rigtige side af den hvide baglinje. Men linjedommeren så bolden anderledes og dømte bolden ude. En kendelse, der ikke kunne omstødes, da DM-finalen ikke benyttede det såkaldte Hawk-Eye-system, selvom hele hallen kunne se på storskærmen i hallen, at bolden var klart inde.

- Smashet er noget af det sværeste at se for en linjedommer. Det er bolde, der bliver slået med flere hundrede kilometer i timen, og når de kommer fladt på den måde, kan det virkelig være svært at se, forklarede badmintonekspert Jim Laugesen, om den første fejldom, der dog på det kraftigste blev overgået et sæt senere.

Det var da også meget sigende for stemningen i hallen, at forbundet, Badminton Danmark, efter den store fejl i andet sæt valgte ikke at vise flere gengivelser af bolde, der var bare den mindste tvivl om. Ingen havde dog forudset, at der mod afslutningen på tredje sæt kom en fejl, der var langt større end den første.

- I modsætning til dommerfejlen i andet sæt, så må fejlen i tredje sæt siges at være en af de største fejl, jeg nogensinde har set fra en linjedommer i min tid som kommentator. Ligeså meget jeg gerne vil beskytte frivillige linjedommere, så må jeg også bare konstatere, at den på ingen måde kan forsvares. Det kunne have afgjort, hvor DM-guldet var endt, og det må bare ikke ske, slog Jim Laugesen fast.

Mogensen og Conrad snydt: - Selvfølgelig pisse irriterende

På modsatte side af nettet stod badmintonstjernerne Carsten Mogensen og Mads Conrad og så måbende til, mens de i en forholdsvis tone forsøgte at forklare dommeren, at de burde være foran 19-14, frem for der nu skulle stå 18-15 i tredje og afgørende sæt.

- Det er fair nok, men vi spiller DM-finale, så vi bliver nødt til at være vågen, for ellers er det på tide at tage hjem. Det er anden gang nu, vi så den første deroppe, sagde Carsten Mogensen og pegede mod storskærmen, hvor publikummet og spillerne nåede at se den første episode i langsom gengivelse, inden forbundet altså siden fik gengivelserne fjernet.

Jeg er henne og sige til ham (hoveddommeren, red.), at han skal åbne øjnene

Mads Conrad, Skovshoved IF

Ligeledes slog Mads Conrad efter kampen fast, at det havde en betydning, at Skovshoved-parret på daværende tidspunkt følte sig oven på i herredoublen.

- Vi synes jo, det er uretfærdigt, men samtidig gør dommeren det ikke med vilje. Heldigvis var vi foran i de situationer, og så er det lidt lettere at holde roen. Vi følte, vi havde styr på det, men det er selvfølgelig pisse irriterende, når vi ved, det er en forkert dom. Men sådan er det jo i sport en gang i mellem, dommerne kan ikke altid se det rigtige.

- Jeg er henne og sige til ham (hoveddommeren, red.), at han skal åbne øjnene, men når han ikke har set det, så kan han jo ikke dømme det, og sådan er det. Men det er da frustrerende, så jeg er egentlig stolt af, vi hiver sejren hjem, når der er mange kendelser, der ikke går vores vej, sagde Mads Conrad.

På trods af modgangen formåede Mogensen og Conrad at vende kampen og vinde 17-21, 21-18, 21-17. Dermed spillede de kampen i det afgørende Golden Set, hvor Skovshoved altså vandt og sikrede sig sit første danske mesterskab siden 1969.

Her får du alle højdepunkter og DM-finalen kamp for kamp