Jan Ø. melder afbud til hold-VM: DM-vinder erstatter ham

16x9
Jan Ø. Jørgensen kommer ikke til at forsvare Danmark ved VM for mixed hold. Foto: STRINGER / Scanpix Denmark

Jan Ø. Jørgensen når ikke at blive klar til VM for blandede hold i slutningen af maj. Anders Antonsen erstatter ham.

Badminton Danmark er blevet tvunget til at skifte ud i truppen to uger før VM for blandede hold - også kendt som Sudirman Cup - bliver afviklet.

Jan Ø. Jørgensen har været plaget af en hælsporeskade i den seneste måned, og der var forhåbninger om, at han kunne nå at blive klar til Sudirman Cup.

Men herresinglespilleren, som har deltaget ved fire Sudirman Cup, har måtte melde afbud, fordi han i sidste uge blev ramt af sygdom og ikke kunne træne.

- Det er selvfølgelig irriterende. Jeg følte, at jeg havde styr på hælen, men så bliver jeg sat en uge tilbage med sygdom. Det var mit mål at blive klar til Sudirman Cup, men jeg vidste godt, at det ville blive tough at nå at blive klar, da jeg blev syg, siger Jan Ø. Jørgensen i en pressemeddelelse.

Det er Badminton Danmarks sportslige ledelse som i samarbejde med Jan Ø. Jørgensen, der har truffet beslutningen. Begrundelsen er, at Jan Ø. Jørgensen på nuværende tidspunkt have været i gang med at træne kontinuerligt, hvis han skulle blive klar.

- Det går rigtig positivt med hans hælsporeskade, forløbet har været perfekt, men desværre blev han syg, og grundet det, mener vi ikke, at han kan nå at få nok træningsvolumen i sig før afrejse. Derfor har vi vurderet, at det er bedst, at han bliver hjemme og forbereder sig på de kommende turneringer fremfor at forcere det sidste ud af ham. Det ville ikke være sportsligt ansvarligt, siger Cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

I stedet for Jan Ø. Jørgensen er DM-vinderen og den nylige EM-finalist, Anders Antonsen, udtaget som erstatning. Det bliver første gang, han kommer til at deltage ved Sudirman Cup.

- Det bliver en sjov oplevelse at være med. Det er altid stort at spille for sit land. Jeg må gøre, hvad jeg kan for at være den bedst mulige reserve, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe holdet. Jeg ved, at jeg er reserve for Viktor (Axelsen, red.), men jeg skal selvfølgelig også være klar til at spille, hvis holdet får brug for mig, siger Anders Antonsen.

Her er den danske trup:

Herrer: Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding, Mathias Christiansen, Joachim Fischer.

Damer: Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Sara Thygesen

I tilfælde af at der kommer afbud inden VM, er der også udtaget nogle erstatninger. Hos herrerne er det Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Kim Astrup Sørensen og Anders Skaarup Rasmussen.

Hos damerne er det Natalia Koch Rohde og Maiken Fruergaard.

Sudirman Cup bliver afviklet fra den 21.-28. maj i Australien og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.