Pedersen og Rytter Juhl lider klart finalenederlag

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl havde ikke en chance mod verdens bedste damedouble, Matsutomo og Takahashi.

I finalen ved Australian Open var Danmarks bedste damedouble statister i en japansk badmintonopvisning. 

Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi spillede ganske enkelt bare bedre end Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, der efter 21-10, 21-13 må nøjes med andenpladsen i Super Serires-turneringen down under.

Allerede i kampens indledning gik det langt fra, hvad danskerne havde håbet på. Ved 2-1 sprang en streng i Kamilla Rytter Juhls ketsjer, og det blev desværre et godt billede på kampen: Rytter Juhl kæmpede, hvad hun kunne og sendte utallige bolde retur med den ødelagte ketsjer, men lige lidt hjalp det.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, finale i Australian Open 2017

De japanske verdensettere var opgøret igennem i stand til at spille meget hurtigere end danskerne – og hvor danskerne var uheldige, så havde Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi heldet med sig. Allerede ved 6-2 vandt de det andet point på en netruller, og kort efter sprang også Christinna Pedersens ketsjer.

- Det kører ikke helt, som det skal i dag. Der er ting, som de normalt er bedre til, der ikke helt fungerer. Endnu, lød det håbefuldt fra TV 2 SPORTS badmintonekspert Jim Laugesen midt i første sæt.

Men det blev ved håbet, for ud over fordelingen af heldet, så var der også spillemæssig forskel på de to par. Matsutomo og Takahashi spillede stabilt på et højt niveau, og de lykkedes blandt andet med at masser af bolde ned midt mellem danskerne. Det voldte Pedersen og Rytter Juhl store problemer.

Meget symptomatisk for hele blev den første sætbold afgjort på en dansk fejl, da Kamilla Rytter Juhl hamrede bolden i nettet. 21-10.

- Der har været for mange fejl og for mange misforståelser i første sæt. Og så har de åbenlyst et problem, når bolden bliver slået ind i midt mellem dem, for de kan ikke finde ud af, hvem der skal tage den.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, Australian Open 2017

Andet sæt var næsten en gentagelse. Japanerne kom hurtigt på 5-1, og den føring blev udbygget på vej mod sejren. Selvom Pedersen og Rytter Juhl overlevede to matchbolde ved 20-11, så endte opgøret med en fortjent japansk sejr på 21-10, 21-13.

De to par mødtes også i OL-finalen for næsten et år siden, hvor opgøret blev afgjort i tre tætte sæt. Det vidner om, at danskerne ikke spillede op til deres bedste søndag morgen.