42-årig ekspert udfordrede dansk landsholdsspiller – så tog hun ham på ordet

Badmintoneksperten Jim Laugesen var sikker på, han kunne slå den danske damesingle Line Kjærsfeldt, der var hurtig til at tage udfordringen op.

Se resultatet og højdepunkter i bunden af artiklen

Det startede som en uskyldig snak mellem TV 2 SPORTs kommentator Dennis Bostrup og ekspert Jim Laugesen midt under en badmintonturneringen Australian Open på direkte TV.

Ville den 42-årig tidligere badmintonspiller og nuværende ekspert, Jim Laugesen, have en chance i en kamp mod den 23-årige landsholdsspiller Line Kjærsfeldt, der er i noget nær sit livs bedste form op til VM?

Samtalen overhørte den danske damesingle hjemme foran sit TV, og så var hun hurtig til at tage udfordringen op. Mand mod kvinde. Afdanket ekspert mod professionel landsholdsspiller. Rå fysik mod tempo og hurtige fødder.

Nervøsitet hos begge spillere

9. august mødte de to spillere så op i Brøndby Hallen, hvor de danske landsholdsspiller normalt træner. Mens Jim Laugesen kæmpede for sejren og sit eftermæle, skulle Line Kjærsfeldt også bruge kampen som optakt til VM, der spilles i denne uge.

- Jeg kan godt mærke, jeg er en lille smule nervøs. Jeg håber lidt, at jeg kan lukke munden på ham, men vi må se, hvordan det går, og jeg håber, vi får en fed kamp.

Både Jim Laugesen og Line Kjærsfeldt kunne mærke nervøsiteten før deres kamp mod hinanden. Video: Jacob Qvirin Petersen

- Jeg synes ikke, det er så sjovt, hvis jeg taber til ham og skal gå og høre på de kommentarer, så der er lidt mere på spil end i en normal kamp, lød det fra Line Kjærsfeldt inden kampen, hvor hun gjorde det klart, at det var godt for hendes VM-optakt at prøve at mærke nervøsiteten før en kamp.

Samtidig forventede hun hårde slag og mange finter fra den anden side af nettet, hvor 42-årige Jim Laugesen stod klar med to dages træning i benene. Det må dog også nævnes, at Jim holder sit badminton ved lige og har spillet med i 1. division de seneste år - dog i herredouble. En markant forskel til det hurtige singlespil.

- Som badmintonspiller skal man tro på sig selv, og det gør jeg stadig, selvom jeg har nået den alder, som jeg har. Mit benarbejde har set bedre ud. Jeg har også nogle berømte runde ben, og jeg kan godt mærke, at de har svært ved at komme rundt i hjørnerne, men så må jeg jo smide mig. Jeg vil gøre alt for at vinde, sagde Jim Laugesen, der hurtigt måtte indse, han kom på hårdt arbejde i kampen.

Jim Laugesen måtte flere gange kaste sig desperat for at nå boldene.
Jim Laugesen måtte flere gange kaste sig desperat for at nå boldene. Foto: TV 2 SPORT

Den noget hurtigere og næsten 20 år yngre Kjærsfeldt sendte nemlig eksperten godt rundt på det grønne underlag, så han flere gange måtte kaste sig rundt.

Det vakte stor jubel hos tilskuerne i Brøndby Hallen, hvor der var mødt flere hundrede op for at se 'udfordringskampen'. Selv landstræner Kenneth Jonassen konstaterede, han aldrig havde set så mange tilskuere til en almindelige træning i sine 20 år som spiller og træner omkring landsholdet.

Jim er veteran, men han har stadig et smash på internationalt niveau

Ass. landstræner Thomas Stavngaard

Lyserøde strømper stjal fokus

Inde på banen kunne Line Kjærsfeldt i rimelig sikker stil snuppe første sæt 21-16, mens de flestes øjne stadig var på Jim Laugesens noget specielle, lyserøde strømper, der dog havde en god forklaring:

- Det er et par sokker, jeg har lånt. Jeg har også tights på benet. Jeg kunne stort set tage en frømandsdragt på snart, for jeg var rigtig, rigtig bange for at blive skadet. Så fra top til tå i ting, der strammer ind. Video: Jacob Qvirin Petersen

- Det er et par sokker, jeg har lånt. Jeg har også tights på benet. Jeg kunne stort set tage en frømandsdragt på, for jeg var rigtig, rigtig bange for at blive skadet. Fra top til tå i ting, der strammer ind, lød forklaringen fra den 42-årige ekspert.

Mens kroppen blev strammet ind, blev der strammet op i spillet på banen. Fysikken begyndte at få en mere afgørende rolle, og Jim Laugesen fik kæmpet sig tilbage i kampen, hvor han formåede at vinde andet sæt med samme cifre, som Line Kjærsfeldt vandt første, 21-16.

- Forskellen ligger primært i fysikken. Jim kan jo slå sig selv fri meget nemmere end Line fra baghånden. Han bevæger sig selvfølgelig langsommere, men han har en arm, der er rigtig stærk.

Laugesen havde ikke glemt de små tricks til at trække tiden. Ny bold, tørre banen og andre rutinerede detaljer.
Laugesen havde ikke glemt de små tricks til at trække tiden. Ny bold, tørre banen og andre rutinerede detaljer. Foto: TV 2 SPORT

- Jim er veteran, men han slår stadig ligeså hårdt som nogle af vores doublespillere. Så han har stadig et internationalt smash. Det kan godt være, han både kan ramme månen og linjen, men han slår sateme hårdt, lød vurderingen fra assisterende landstræner Thomas Stavngaard, der sad som træner bag Kjærsfeldt i kampen.

Tæt tredje sæt afgjort på marginaler

I tredje og afgørende sæt blev det unægteligt fysikken og de hårde slag mod elegancen og konditionen. Jim Laugesen konstaterede flere gange, at han var 'fuldstændig færdig', mens Line Kjærsfeldt på den modsatte side af nettet prøvede at sætte spillet hurtigt i gang og få eksperten ud på løbeture.

- Jeg tænkte hele tiden, jeg var nødt til at være med inden for to-tre point i tredje sæt, og så kunne jeg mærke, jeg kunne holde hjem og spille videre, sagde Laugesen.

Trætheden var ikke svær at få øje på undervejs i kampen.
Trætheden var ikke svær at få øje på undervejs i kampen. Foto: TV 2 SPORT

Den teori viste sig at holde stik. På sin anden matchbold returnerede han elegant bolden helt ned i hjørnet uden for Kjærsfeldt rækkevidde, og så kunne han række armene i vejret som vinder med 21-19 i tredje sæt.

- Jeg er selvfølgelig mega irriteret over, jeg ikke kunne nappe ham. Det var en god kamp, men når han kommer ned bag bolden på baglinjen, der er det virkelig svært for mig at gøre noget ved den. Der slår han ligeså hårdt som double-drengene, måtte en ærgerlig Line Kjærsfeldt konstatere, mens hun dog trøstede sig med, at det var god VM-træning:

- Det var en god sparring for mig. Der var godt tryk på, og jeg skulle virkelig ind og finde noget ro i stedet for at presse. For når jeg går ind i det flade, så er det svært for mig at gøre noget.

Undervejs i kampen havde Jim Laugesen overskud til at anerkende flere flotte slag fra Line Kjærsfeldt.
Undervejs i kampen havde Jim Laugesen overskud til at anerkende flere flotte slag fra Line Kjærsfeldt. Foto: TV 2 SPORT

I modsatte lejr kunne den 42-årige badmintonekspert Jim Laugesen ånde lettet op og konstatere, han lige nøjagtig ikke havde talt over sig, da han på direkte TV proklamerede, han kunne slå den danske landsholdsspiller.

- Kroppen er fuldstændig smadret, men jeg har det godt. Det var super spændende og sjovt. For sådan en gammel herre som mig er det lang tid siden, jeg har haft sådan et spændingsniveau i min krop og været helt derude, hvor man skal hive de sidste ressourcer ud. Og en sejr kan man altid bruge.

Mand vs. kvinde

Et af de store spørgsmål op til kampen var naturligvis, hvor stor en rolle det ville få, at Jim Laugesen qua sin mandlige fysik havde mere at skyde med, mens Line Kjærsfeldt i stedet skulle udnytte, at hun var i langt bedre form.

Ifølge assisterende landstræner Thomas Stavngaard gav kampen et præg, uden at det på nogen måde kunne bruges som et generelt eksempel:

- Drengen spillede single, til han var 19 år gammel. Hvis vi sammenligner med fodboldkvinder, om det er seriehold eller ynglingehold, der kan slå dem, så synes jeg ikke, det kan sammenlignes her. Jim ved godt, hvad badminton går ud på og har været landsholdsspiller. Jeg ved godt, han er en ældre herre på 42 år, men i den debat er han stadigvæk stærk, sagde Stavngaard efter kampen.

Jim Laugesen slog Line Kjærsfeldt, og efter kampen var der bred enighed om, at fysikken blev en afgørende faktor. Video: Jacob Qvirin Petersen

En udlægning, Line Kjærsfeldt stort set bakkede helt op omkring:

- Det er svært at sige, for mændene har en anden fysisk styrke end vi kvinder. Jeg var selv spændt på, hvordan det ville gå, for jeg havde ingen idé om, om jeg havde en chance, eller om han havde en chance. Det er lidt noget andet, når en herre er fysisk stærk. Så er det svært at gøre noget for os piger, men jeg synes nu, det blev en okay kamp alligevel, blev konklusionen.

Resultatet: Jim Laugesen 16-21, 21-16, 21-19 Line Kjærsfeldt

Du kan se højdepunkter fra kampen herunder:

Badmintoneksperten Jim Laugesen var sikker på, han kunne slå den danske damesingle Line Kjærsfeldt, der var hurtig til at tage udfordringen op. Video: Jacob Qvirin Petersen