Verdensmesteren Viktor Axelsen blev modtaget til stor hyldest

Viktor Axelsen blev mødt i Københavns Lufthavn med jubel og en krammer af sin mor.

Viktor Axelsen vendte mandag eftermiddag hjem til Danmark, efter han søndag i Skotland blev verdensmester i badminton. Som den første danske herresinglespiller i 20 år.

Derfor var rigtig mange mennesker mødt op i Københavns Lufthavn for at hylde den nykårede verdensmester, der kom smilende ud til de mange fremmødte mennesker.

- Det er meget overvældende at så mange er mødt op. Lige nu nyder jeg det bare. Det er helt vildt at se så mange mennesker, der er mødt frem for at møde en.

- Der er rigtig meget opmærksomhed lige nu, og jeg nyder anerkendelsen og synes, det er mega fedt, siger han til TV 2 SPORT.

En af dem, der stod klar til at modtage Axelsen, var hans mor, Gitte Lundager Rosendahl. Hun havde glædet sig meget til at se ham, for modsat faderen og søsteren har hun måttet nøjes med at se sin søn udradere store badmintonspillere som Chen Long og Lin Dan i tv.

Da Axelsen trådte gennem dørene ud til ankomsthallen gik han nærmest også straks over til hende og gav hende en krammer.

- Det er fantastisk dejligt at se alle de mennesker, der hylder Viktor. Det er simpelthen så stort, siger Gitte Lundager Rosendahl.

VM-titlen er blevet fejret

Selv om Viktor Axelsen mødte smilende op til folkene i Københavns Lufthavn, var det en træt verdensmester. Aftenen forinden havde han fejret sejren sammen med venner og familie.

- Jeg kunne ikke rigtig sove i nat. Vi sad i hotellobbyen, hvor vi fik noget at drikke og hyggede os. Der er selvfølgelig smæk på lige nu, men det er dejligt, siger han.

Efter hyldesten i lufthavnen går turen videre til Københavns Rådhus, hvor byens overborgmester Frank Jensen har inviteret ham på pandekager. En kutyme blandt danske sportsudøvere, der har leveret en stor præstation.