- Jeg havde regnet med en hårdere kamp, siger lettet Axelsen

Viktor Axelsen skulle kun bruge 41 minutter på at besejre kinesiske Shi Yuqi i to sæt.

Se Viktor Axelsens finale søndag tidligst klokken 14 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

For tredje år i træk er Viktor Axelsen klar til finalen ved sæsonfinalerne i Dubai.

Danskeren, som er forsvarende mester i turneringen, besejrede i semifinalen kinesiske Shi Yuqi med 21-12, 21-8. En kamp, der kun varede 41 minutter.

- Det er mega fedt. Jeg havde regnet med en hårdere kamp. Men jeg var glad for de (Shi Yuqi og Kidambi Srikanth, red.) spillede tre sæt i går (fredag, red.), siger Axelsen til TV 2 SPORT og hentyder til, at kineseren var fysisk træt.

- Men alle kan mærke det i kroppen, og det er langt hårdere kampe end normalt til turneringerne.

Nedtoner riv i ryggen

Shi Yuqi kom ellers ind til kampen med stor selvtillid, da han besejrede danskeren i deres indbyrdes møde for to dage siden. Der var det Axelsen, der så træt ud under kampen.

Modsat lørdagens semifinale hvor kineseren tydeligt hev efter vejret, og i andet sæt måtte have behandling for det, der lignede en vabel i den ene tå.

- Første kamp mod ham gjorde nas. Jeg kunne godt mærke, jeg havde bedre krop i dag, og boldene var langsommere.

- Så jeg tænkte i starten af første sæt, 'det skal fandeme være løgn'. Nu er det på med løbeskoene, og så spiller jeg med det, der fungerer. Og så var det ham, der knækkede til sidst. Det var ret fedt at få på plads, at jeg kunne hamle op med ham over en turnering.

Da sejren næsten var i hus, tog Axelsen sig til lænden efter en duel. Han er dog sikker på, det ikke er noget alvorligt.

- Jeg fik et lille riv i ryggen, fordi jeg blev overrasket over, han fik bolden over, og så skulle jeg pludselig strække mig. Det er okay nu, og jeg skal nok være klar til i morgen. Jeg glæder mig helt sindssygt, fortæller Axelsen.

I søndagens finale skal den danske verdensmester møde Lee Chong Wei. Det sker cirka klokken 14.