Viktor Axelsen spiller sig i årets femte store finale

Den danske verdensmester og verdensetter slog Shi Yuqi fra Kina i semifinalen ved Super Series Finals.

Se Viktor Axelsens finale søndag tidligst fra klokken 14 på TV 2 SPORT.

Torsdag tabte Viktor Axelsen til Shi Yuqi i gruppespillet, men da det gjaldt en plads i finalen ved sæsonfinalen i Dubai, var danskeren stærkest.

Axelsen, der tidligere på året blev verdensmester, slog verdensranglistens nummer otte i semifinalen med 21-12, 21-8 og er dermed klar til finalen for tredje år i træk.

I finalen møder Axelsen Lee Chong Wei fra Malaysia.

Årets otte bedste spillere er med i sæsonfinalen. Sidste år vandt han turneringen, mens han tabte finalen i 2015.

I 2017 har han været i fire store finaler og vundet de tre. De gode resultater har sendt danskeren op på førstepladsen på verdensranglisten.

Fik revanche

Shi Yuqi vandt torsdagens opgør med 12-21, 21-18, 21-17, og det var også ham, der var mest klar fra start i lørdagens semifinale, hvor han bragte sig foran med 3-0, men hurtigt fik Axelsen bedre styr på begivenhederne, hvor begge spillere startede noget defensivt ud.

Axelsen vandt syv ud af otte point og kom foran med 7-4. Han holdt fast i sit overtag og førte med 11-6 ved opholdet.

Danskeren holdt fast i det tålmodige spil, som var effektivt mod Shi Yuqi, der kom bagud med 14-6, før han stoppet Axelsens stime på fem point i træk. Selvom han gav en smule køb på tålmodigheden i spillet, angreb mere og smed nogle point, kom første sæt aldrig i fare for Viktor Axelsen, der vandt 21-12.

Overlegent andet sæt

Torsdag vandt han som bekendt første sæt mod Shi Yuqi med de samme cifre, men han virkede ikke til at ville lade kampen glide sig af hænde på samme måde, da Axelsen hurtigt bragte sig foran med 4-0 i andet sæt.

Kineseren lavede mange fejl, som gav en dansk føring på 8-1. Ved opholdet førte Axelsen 11-4, og mens danskeren fik besked på at fortsætte sit spil, modtog Shi Yuqi behandling på storetåen.

Det længere spilstop påvirkede ikke Axelsen negativt. Han havde fuld kontrol over kineseren, der så ud til at have store problemer med at bevæge sig rundt.

Da Axelsen bragte sig foran 16-6, tog han sig til ryggen i smerte, men sejren kom aldrig i fare.

- Jeg fik et riv i ryggen af en eller anden mærkelig grund. Jeg blev overrasket over, han fik bolden over, og så var det, som om jeg fik et hold i venstre side. Men det er okay nu. Jeg tror bare, jeg skal slappe lidt af nu, siger Axelsen.

Han vandt kampen 21-12, 21-8.