Ny triumf for Axelsen: - Den her finale vil jeg altid huske

Viktor Axelsen vandt for andet år i træk den store sæsonfinale i Dubai efter en lang og hård kamp mod verdens nummer to, Lee Chong Wei.

Det var kampen om sejren i sæsonfinalen, og det var kampen om at slutte året som nummer et på verdensranglisten.

Verdens nummer et og to, Viktor Axelsen og Lee Chong Wei, måtte ud i tre lange og tætte sæt, før den danske verdensmester kunne juble over årets fjerde store turneringssejr og et forsvar af førstepladsen på verensranglisten.

- Jeg kan se tilbage på en megafed finale og noget, jeg altid vil huske, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

- Jeg tror stadig ikke, jeg har fattet det. Også efter sådan en kamp her. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Jeg er megatræt og superglad. Det er sgu lige sådan, man ønsker at vinde den her turnering.

- Det har været op og ned, men det her var en rigtig, rigtig fed finale. Jeg kom ind uden en vildt god følelse og kunne godt mærke, det ville blive rigtig hårdt, hvis jeg skulle vinde. Det kan godt virke virkelig uoverskueligt efter første sæt, men jeg er sindssygt glad for og stolt over den måde, jeg bed smerten i mig på.

Bællede halvanden liter energidrik

Lee Chong Wei vandt første sæt med 21-19, men med de samme cifre tvang Axelsen kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

For andet år i træk vinder Axelsen sæsonfinalen - denne gang efter finalesejr over Lee Chong Wei Video: TV 2 SPORT

Begge spillere var tydeligt mærkede fysisk, men det var altså danskeren, der var bedst til at håndtere det.

- Jeg kunne ikke juble til sidst. Jeg kunne kun lægge mig ned og prøve at få vejret. Det var ret hårdt, men det er sgu det hele værd. Det er sygt fedt, siger han.

- Jeg bællede halvanden liter energidrik og prøvede at sige til mig selv, at det nok skulle gå. Jeg blev nødt til at spille med tålmodighed, og når jeg blev revet lidt med, var Kenneth (Jonassen, landstræner, red.) derude til at kigge mig i øjnene, så jeg vidste, han var med hele vejen. Det var vildt. Det var fedt. Jeg var megaspændt til sidst. Man vil så gerne vinde og finde de lette løsninger.

Har kæmpet med sig selv

Landstræneren var da også dybt imponeret over, at Axelsen fik mobiliseret kræfterne og vandt.

- Det var virkelig, virkelig en mandfolkepræstation i så fysisk en kamp med mange tunge bolde og et første sæt, hvor han måske burde have vundet, siger Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

- I hele ugen har han kæmpet lidt med spillet og med sig selv, men han kommer igennem. Der er masser af tvivl derinde, så det var hårdt at holde ham i ilden, men endnu engang imponerer han mig.

Sæsonfinalerne fik sig en flot duel, da Viktor Axelsen vandt pointet efter en flot redning Video: TV 2 SPORT

Viktor Axelsen vandt også sæsonfinalen, der var hans første store turneringssejr.

Fedt at slutte som nummer et

Den er altså blevet fulgt op af et forrygende 2017, hvor han var vundet i alt fire store turneringer. Den største triumf kom i august, hvor Viktor Axelsen blev verdensmester efter finalesejr over den kinesiske legende, Lin Dan.

Nu har han for tredje gang i træk slået den malaysiske badmintonstjerne, der tidligere har ligget på verdensranglistens førsteplads i næsten 200 uger i træk, og så er det altså danskeren, der har fat i topplaceringen.

- Det er superfint. Som jeg altid siger, så følger ens rangering med, hvis man gør det godt i turneringerne. Det er jo bare bonus, og så er det fedt at slutte året på førstepladsen, men jeg prøver ikke at tænke alt for meget over det. Det skal nok komme, hvis man spiller godt, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.