Manden bag Axelsen kåret til 'Årets Træner'

BT har kåret Kenneth Jonassen som den bedste danske træner på tværs af alle sportsgrene i 2017.

Opdateret med citater fra Viktor Axelsen.

Viktor Axelsen beviste lørdag til 'Sportsgalla', at han med showets to største priser har været det største sportsnavn i 2017.

En af dem, som har en stor del af æren for det, er den danske badmintonlandstræner, Kenneth Jonassen. Derfor har BT valgt at kåre ham som 'Årets Træner' i 2017.

En utrolig flot og fortjent titel, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen.

- Det er jo et kæmpe skulderklap og blåstempel af det arbejde, han leverer. Det er meget specielt at være landstræner i badminton. Det er en meget svær position, hvor forventningerne til medaljer altid er gigant høje.

Det er en pris, som gives til den træner, der har gjort det bedst i 2017 på både nationalt og internationalt plan. Vinderen skal blandt andet have 'udviklet hele mennesker fysisk, psykisk, socialt og etisk' samt 'skabe menneskelig vækst og udvikling'.

Har fokus på herresinglerne

Kenneth Jonassen var cheftræner for de engelske herresinglespillere fra 2010-2013. 

Derefter vendte han hjem til Badminton Danmark igen som landstræner. Fra starten af 2017 overtog han sædet som cheflandstræner efter Lars Uhre.

Her har han haft den primære fokus på de danske herresingler og derfor været tæt involveret i Viktor Axelsens spring fra at være en profil til at blive en international stjerne.

I løbet af det år, hvor Kenneth Jonassen har været cheftræner, har Viktor Axelsen vundet tre Super Series-titler og var med til kulminationen i august, da Axelsen blev verdensmester. Derfor er der naturligvis også rosende ord fra verdens nummer 1 til sin træner.

- Jeg er rigtig glad for, at Kenneth har vundet prisen, og samtidig synes jeg, det er meget fortjent. Kenneth er en træner, der engagerer sig 110 procent i de spillere, han arbejder med, og man kan mærke, at han jubler med dig i medgang og lider med dig i modgang. Han har en helt vild professionel tilgang til tingene og ved, hvad der skal til for at blive ved med at udvikle sig, siger Axelsen til TV 2 SPORT.

Kenneth Jonassen har tidligere selv spillet på internationalt topplan. Blandt andet blev han danmarksmester i herresingle i 2004 og 2008. Ofte kom han dog til kort over for Peter Gade som landets bedste herresinglespiller.

Men erfaringerne fra sin aktive karriere, har han kunne bruge i sit trænerarbejde, vurderer Jim Laugesen.

- Kenneths tilgang til træning og professionalisme fra sin karriere har han taget med ind i sin trænergerning. Han stiller selvfølgelig nogle krav til de spillere, han har med at gøre, hvor han selv kan mærke efter fra sin egen karriere, om det er godt nok.

- Han havde måske ikke Gades talent, men han har kunne se, hvor langt man kan bære det ved at træne godt. Og endnu mere vigtigt, det er ikke nok at have et kæmpe talent, hvis ikke du træner super professionelt og hårdest muligt, så når du ikke målet.

Kenneth Jonassen stoppede sin aktive karriere ved udgangen af 2008.