Axelsen storsejrer - og dansk komet overlever matchbold i flot sejr

Verdensmesteren Axelsen spillede sig uden problemer videre ved Indonesia Masters, men flere andre danskere markerede sig også stærkt i første runde.

For tre dage siden stod Viktor Axelsen øverst på podiet ved Malaysia Masters. Onsdag fulgte han så op på den succes, da han på lidt over en halv times spil gik videre fra første runde i Indonesia Masters, der, ligesom Malaysia, rangerer som en Super 500-turnering.

På modsatte side af nettet stod Jen Hao Hsu, der ligger nummer 26 i verden, og han kunne intet stille op imod Axelsen, der vandt 21-13, 21-7.

Axelsen var ikke på noget tidspunkt bagud i første sæt, hvor en lang stime fra 8-6 til 14-6 gjorde udfaldet. I andet sæt kom danskeren bagud 1-2, men herfra vandt han de næste otte point, og så var der ikke langt til en plads i anden runde.

Dansk komet med stor overraskelse

Turneringen bliver spillet i den legendariske hal Istora Senayan, som er kendt for sine svære vindforhold og meget larmende tilskuere, der lader sig rive med af alle kampe. Derfor var det i den grad bemærkelsesværdigt, at den blot 21-årige Rasmus Gemke kort efter sendte værtsnationens Ihsan Mustofa ud med 17-21, 23-21, 21-16 efter 81 minutters spil.

Indoneseren vandt første sæt og havde endda matchbold ved 21-20 i andet sæt, men danskeren fightede sig tilbage og vandt sættet, så han meget overraskende spillede sig videre til anden runde. Her venter der nu en koreaner, der ligger nummer 20 i verden. Gemke ligger selv nummer 43.

Flere danske sejre

Også herredoublen med Mads Kolding og Mads Conrad startede flot. På bare 29 minutter nedlagde de indoneserne Mohammad Ahsan og Angga Pratama, hvor førstnævnte er dobbelt verdensmester i herredouble. Cifrene blev dog overbevisende 21-15, 21-10 i dansk favør.

Damesinglen Line Kjærsfeldt afsluttede en flot dansk morgen, da hun slog en taiwanesisk spiller med 21-13, 21-17. Dermed er hun klar til et brag mod spanske Carolina Marin, der både har OL- og VM-guld på CV'et i damesingle.

Knap så godt gik det Mia Blichfeldt om formiddagen dansk tid, da hun smed to sætbolde i første sæt og siden tabte kampen 20-22, 11-21.

Senere onsdag fortsætter Indonesia Masters med en lang række af danske kampe.