Axelsen risikerer pause på flere måneder

16x9
Viktor Axelsens skadespause kan vare fra to uger til tre måneder. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Viktor Axelsens far og manager fortæller, at den danske verdensetter skal vænne sig til en uvant situation med skader.

I bedste fald vil Viktor Axelsen deltage i All England i midten af marts. I værste fald misser han ikke kun den prestigefyldte engelske turnering. Han kan også komme til at sidde ude i tre måneder, hvilket kan karambolere med Thomas Cup, hvor Danmark er forsvarende mester.

Meldingen får han på torsdag, når han har været igennem en mindre operation. Det fortæller hans far og manager, Henrik Axelsen, på vegne af sin søn.

- Han får at vide med det samme efter operationen, hvor galt det er. Hvis det viser sig, der er noget mere galt, så skal han igennem endnu en operation, og det vil være i tre måneder, siger han til TV 2 SPORT.

Henrik Axelsen udtaler sig på vegne af sin søn, fordi Viktor Axelsen endnu ikke har lyst til at udtale sig om de uvisse fremtidsudsigter.

- Han er ikke i godt humør, fordi han alle dage har holdt sig skadesfri og passet godt på sin krop. Så det skal han vænne sig til. Og det er svært, når man er Viktor. Han vil gerne vide, hvad der eksempelvis skal ske i morgen og have kontrol med, hvad der skal ske, fortæller Henrik Axelsen.

Håber på All England

Nyheden om Viktor Axelsens operation kom tirsdag formiddag. I en pressemeddelelse oplyste Badminton Danmark, at Viktor Axelsen skulle opereres for ledmus i sin ankel. Det vil sige en løsrevet knogle i et led.

Hvis han valgte at spille med ledmusen, kunne det ende ud i en langtidsskade og give store komplikationer. Sammen med Badminton Danmarks sportslige ledelse og IdrætsMedicinsk Tjeneste (IMT) tog han derfor beslutningen om at skulle under kniven.

- Der er ikke rigtig noget valg. For at den ikke skal gøre mere skade, skal den fjernes. Den går ind og låser mit fodled, og det er selvfølgelig ikke holdbart. Det er umuligt at sige noget om All England lige nu, men jeg vil selvfølgelig gøre alt, for at komme mig så hurtigt som muligt, siger Viktor Axelsen i pressemeddelelsen.

Viktor Axelsens skade opstod i anden runde i Indonesia Masters, der blev afholdt i slutningen af januar. Det betød, at han måtte melde afbud til både DM og India Open.

Mens Viktor Axelsen skal under operationskniven, er flere af hans landsholdskollegaer til EM for hold i Rusland. Den turnering kan ses lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.