- Jeg er ikke fuldstændig smertefri, siger Jan Ø. efter comeback

16x9
Jan Ø. Jørgensen har efter næsten otte måneder endelig fået badmintoncomeback. Foto: STRINGER / Scanpix Denmark

Jan Ø. Jørgensen fik et tæt på optimalt comeback efter sin lange skadespause ved EM for hold i Rusland.

Efter næsten otte måneders skadepause fik badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen tirsdag aften comeback, da han vandt med 21-4, 21-12 over Maxim Grinblat fra Israel ved EM for hold.

Jan Ø. Jørgensen spillede Danmarks tredjesingle og var derfor oppe mod en relativt nem modstander.

- Det er meningen, at det skal være overkommeligt for mig på det her stadie, og det gik heldigvis rigtig fint, fortæller Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

Danskeren har været plaget af en drilsk hælskade siden All England sidste år. En skade, der igen og igen har udskudt hans comeback.

- Jeg er ikke fuldstændig smertefri, men lige nu skal senen i min fod blive stærkere, og det går heldigvis den rigtige vej. Jeg kan ikke træne i flere timer om dagen, men det er vurderet, at jeg er et sted, hvor det er forsvarligt, at jeg spiller kampe.

En ekstra chance

Selvom Jan Ø. Jørgensen er blevet 30 år og har prøvet meget i sin karriere, kunne han mærke en smule nerver inden tirsdagens kamp ved EM.

- Det kriblede lidt, selvom jeg godt vidste, at jeg nok skulle klare den, siger Jan Ø. Jørgensen, der mest af alt bare er glad for at være tilbage.

- Det er rigtig fedt, og jeg føler lidt, at jeg har fået en ekstra chance for at vinde titler.

- Jeg drømmer om at vinde de samme turneringer, som jeg gjorde før denne her skade, men om det bliver i år, næste år eller året efter det, ved jeg ikke, og det er heller ikke mit fokus lige nu. Fokus er på at komme tilbage, siger Jan Ø. Jørgensen.

Næste skridt på vejen tilbage for Jan Ø. Jørgensen bliver taget onsdag mod Kroatien ved EM i Kazan, Rusland.