Viktor Axelsen skal opereres - All England er i fare

16x9
Viktor Axelsen har ikke spillet siden den 25. januar. Foto: MANAN VATSYAYANA / Ritzau Scanpix

Den danske badmintonverdensmester landede forkert ned i en kamp for godt to uger siden.

Viktor Axelsen har ikke spillet siden den 25. januar, hvor han landede forkert ned i en kamp ved Indonesia Masters.

Skaden kostede ham også et afbud til sidste uges DM, og der er generelt ikke sket nok fremskridt i anklen.

En scanning i sidste uge viste, at han har pådraget sig et såkaldt 'bone bruise', som er forstadiet til et brud. En ny scanning har vist en løsrevet knogle i et led, som nu tvinger Axelsen under kniven.

- Der er ikke rigtig noget valg. For at den ikke skal gøre mere skade, skal den fjernes. Den går ind og låser mit fodled, og det er selvfølgelig ikke holdbart. Det er umuligt at sige noget om All England lige nu, men jeg vil selvfølgelig gøre alt for at komme mig så hurtigt som muligt, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse.

All England, der er et af sæsonens store mål, og som Axelsen aldrig har vundet, spilles i midten af marts.

Beslutningen om at lade sig operere er truffet i samarbejde med Badminton Danmarks sportslige ledelse og IdrætsMedicinsk Tjeneste.

Operationen skal foregå på torsdag, og anses ifølge pressemeddelelsen for et 'mindre indgreb'. Axelsen må efter operationen støtte på foden med det samme, men skal efterfølgende lade såret hele og undgå stødreaktioner i anklen.