Ny dansk double får chancen til EM

16x9
Joachim Fischer og Alexandra Bøje har fået et wild card til EM i badminton. Foto: Badminton Europe

Danmarks nye mixeddouble har fået tildelt et wild card til EM i badminton, der spilles i Spanien i april.

Den dobbelte europamester Joachim Fischer er sammen med mesterskabsdebutanten Alexandra Bøje blevet inviteret med til EM 2018.

De to spillere har tirsdag fået tildelt et wild card af Badminton Europe, og derfor kommer de med til turneringen i Huelva, selvom de i første omgang ikke var med i den danske trup.

- Vi er taknemmelige for, at Badminton Europe har givet os det her wild card, og vi har tænkt os at bevise, at de har givet det til de rigtige, siger Joachim Fischer i en pressemeddelelse, hvor han også skitserer parrets høje ambitioner:

- Vi vil rigtig gerne vinde en medalje til vores forbund, og vi tror på, at chancen for det er til stede. Lige nu virker Christinna Pedersen og Mathias Christiansen til at være det stærkeste par i Europa og et niveau over os andre, men vi føler, at vi er kompetente nok til at kunne bide skeer med nogle af de andre toppar.

39-årige Joachim Fischer har kun spillet sammen med 18-årige Alexandra Bøje siden januar. I deres første turnering, German Open, blev de slået ud i første runde. Onsdag tager de hul på den blot anden turnering sammen, når All England begynder.

Senere i marts skal parret også spille med i Super 100-turneringen Orleans Masters, der er endnu en lejlighed til at spille sig sammen inden Bøjes EM-debut i slutningen af april.

- Jeg glæder mig helt vildt, og jeg håber, at vi kan gøre det godt til EM. Det bliver vildt fedt at spille mit første senior EM, og jeg håber, at det bliver en god oplevelse, og jeg er glad for at skulle spille sammen med Joachim. Han er god til at lære fra sig, og det har givet mig en helt masse motivation at spille og træne sammen med ham og de andre på landsholdstræningen i Brøndby, siger Alexandra Bøje i en pressemeddelelse.

Med offentliggørelsen af wild cards er det også blevet endeligt bekræftet, at Jan Ø. Jørgensen skal spille EM, da han har fået tildelt et wild card af Badminton Europe.

EM begynder den 24. april. 

Danmarks EM-trup

  • Herresingle: Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Jan Ø. Jørgensen, Rasmus Gemke.
  • Damesingle: Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Natalia Koch Rohde, Mette Poulsen
  • Herredouble: Mathias Boe/Carsten Mogensen, Mads Kolding/Mads Conrad-Petersen, Kim
  • Astrup/Anders Skaarup, Mathias Christiansen/David Daugaard
  • Damedouble: Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl, Sara Thygesen/Maiken Fruergaard, Rikke Søby Hansen/Julie Finne Ipsen
  • Mixeddouble: Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, Niclas Nøhr/Sara Thygesen, Joachim Fischer/Alexandra Bøje