Fischer og Pedersen forenet på banen, da favoritterne strøg i DM-finalen

16x9
For første gang siden VM i Glasgow stod Fischer og Pedersen side om side på en badmintonbane. Foto: Andrew Boyers / Scanpix Denmark

Den forhenværende mix-konstellation med Joachim Fischer og Christinna Pedersen var igen sat sammen, da Skovshoved spillede sig i DM-finalen for hold.

Du kan se DM-finalen for hold direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 Play mandag den 16. april fra klokken 19.50.

Der var ikke udpræget god stemning, da Joachim Fischer i august sidste år brækkede anklen ved VM i Glasgow og få dage senere fik at vide, at Badminton Danmark havde valgt at splitte ham og den mangeårige makker Christinna Pedersen.

Torsdag aften var de to rutinerede doublespillere så for første gang siden bruddet tilbage på samme halvdel i en badmintonkamp. Det skete, da de forsvarende DM-vindere fra Skovshoved spillede sig i finalen efter en samlet sejr over Højbjerg.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen stod for deres del af slæbet, da de vandt 21-18, 21-10 over Mathias Bay-Smidt og Alexandra Bøje, hvor sidstnævnte altså er Fischers nye mix-makker i international sammenhæng.

Skovshoved, der sidste år vandt DM-titlen for hold for første gang i 48 år, havde vundet første semifinale i sikker stil, og der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet, selvom Emil Holst tabte sin single i tre sæt til Kasper Dinesen.

DM-vinderen i damesingle, Mette Poulsen, vandt således med 24-22, 22-20, og da Carsten Mogensen og Mads Conrad vandt deres herredouble, stoppede returopgøret, da Højbjerg ikke længere kunne nå at vinde kampen og dermed udligne resultatet fra første semifinale.

Gentagelse af sidste års DM-finale

Skovshoveds deltagelse i finalen kommer ikke som den store overraskelse, da de uden tvivl er den klub, der bruger flest penge på at have de danske badmintonstjerner i klubben.

Og ligesom sidste år bliver det endnu en gang Team Skælskør-Slagelse (TSS), der står på den modsatte side af nettet. Den vestsjællandske klub er lidt mere en blanding af udenlandske og hjemlige profiler, og deres semifinale mod Vendsyssel blev da også mere tæt end Skovshoveds.

For to dage siden spillede TSS 3-3 på hjemmebane mod Vendsyssel, men her manglede de både Nina Vislova og Carolina Marin. Sidstnævnte var igen med i torsdagens returkamp, og det blev afgørende. Spanieren vandt sin kamp 21-8, 21-18 over Beiwen Zhang og var med til at sikre TSS en sejr på 4-2, hvilket altså sikrede en finaleplads.

- Hvis Team Skælskør Slagelse stiller i stærkeste opstilling, så kan de godt drille Skovshoved i en DM-finale. Umiddelbart ser det ud til, Carolina Marin og Marc Caljouw kan sikre vestsjællænderne to sejre, og så skal de finde én mere. Det er ikke umuligt, men de indkøbte stjerner fra Skovshoved er naturligvis favoritter til at genvinde titlen.

- Og så bliver det spændende at se, om det er Mads Kolding eller Joachim Fischer, der spiller finalen for Skovshoved, nu hvor begge har været i spil i semifinalerne, lyder vurderingen fra badmintonekspert Jim Laugesen.

Skovshoved IF vinder DM for hold i badminton over Team Skælskør-Slagelse efter Golden Set. Video: Ronni Burkal Nielsen

Du kan se DM-finalen for hold direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 Play mandag den 16. april fra klokken 19.50.