Fremgangen fortsætter i dansk badminton

16x9
Viktor Axelsen var en af dem, der repræsenterede dansk badminton på flotteste vis i 2017. Foto: ANDY BUCHANAN / Scanpix Denmark

Efter nogle dårlige år kan DGI og DIF for andet år i træk offentliggøre medlemsfremgang i badmintonsporten.

Badmintonsporten fortsatte fremgangen i medlemmer i 2017.

Det viser nye tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI).

1260 nye medlemmer er kommet til, så der i alt nu er 119.409 medlemmer i sporten. En fremgang, der glæder Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan holde fast i medlemsfremgangen fra sidste år. Det fortæller os, at der ikke blot var tale om en engangsforestilling, men at det ihærdige og vedholdende arbejde i klubberne i hele landet har båret og stadig bærer frugt, siger Bo Jensen i en pressemeddelelse.

Det er andet år i træk, at medlemstallet i badminton vokser, efter de i mange år var på flugt fra sporten.

Har mere fokus på klubberne

I 2016 voksede medlemstallet fra 116.169 til 118.149. En fremgang på 1980 medlemmer. Sidste år pegede Bo Jensen på den danske sejr i Thomas Cup (VM for hold) og medaljer ved OL som en af årsagerne.

De danske præstationer blandt eliten har formentlig også haft indflydelse på stigningen i medlemmer i 2017, da Viktor Axelsen sidste år vandt VM. Som den første danske herresinglespiller i 20 år.

Men der er også en anden årsag til, at der er kommet flere medlemmer. DGI Badminton og Badminton Danmark har lavet en række initiativer til klubberne rundt omkring i Danmark.

DGI Badmintons afdelingsleder, Lars Uhre, oplyser, at de to organisationer har haft fokus på, at alle tilbuddene skulle tage udgangspunkt i klubberne og deres behov og ambitioner.

- Vi hjælper klubberne i den virkelighed, de befinder sig i, og vi har også fokus på, at naboklubber mødes og sparrer med hinanden, siger Lars Uhre og fortsætter:

- Vi er enormt stolte over at kunne præsentere voksende medlemstal igen i 2017, og jeg noterer mig en spirende optimisme i badmintonmiljøerne landet over, som vi skal videreudvikle i de kommende år.

Fremgangen i de seneste to års medlemstal er dog ikke noget, der får de to organisationer til at slappe af.

- Der er stadig lang vej tilbage. Vi vil fortsætte med at forbedre og udvikle os og vores tilbud. Vi skal fastholde og forstærke indsatserne mellem klubberne og foreningerne i de kommende år, så vi i fællesskab matcher medlemmernes behov. Så selvom vi er glade og stolte over medlemsfremgangen, vil vi ikke læne os tilbage, siger Bo Jensen.