Jan Ø. og Antonsen kan støde sammen i tidligt EM-brag

16x9
Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen har tidligere mødt hinanden i DM-finalen. Foto: TV 2/Isaac Lawrence / TV 2/Scanpix

Viktor Axelsen får enten portugisisk eller tjekkisk modstand i sin comebackkamp.

Det er ikke kun Viktor Axelsens comeback, der er værd at glæde sig over ved det kommende EM.

Efter lodtrækningen er blevet offentliggjort, er der et muligt dansk brag i vente i kvartfinalen i herresingle.

Her står andenseedede Anders Antonsen og Jan Ø. Jørgensen, der har fået et wildcard, til at møde hinanden.

I den anden halvdel af herresinglerækken er endnu et dansk møde muligt. Det kan blive mellem Rasmus Gemke (5. seedet) og Viktor Axelsen (1. seedet).

Netop Axelsen skal i sin første kamp efter sin skadespause møde vinderen af opgøret mellem Duarte Nuno Anjo (Portugal) og Adam Mendrek (Tjekkiet). Se hele lodtrækningen i herresingle her.

Ingen danske spillere står til at møde hinanden før kvartfinalen. Ligesom i herresingle er det dog også muligt i damedouble. Her kan de topseedede og forsvarende All England-vindere, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, møde Julie Finne-Ipsen og Rikke Søby. Sådan ser lodtrækningen ud i damedouble.

Svær lodtrækning i damesingle

Ved det seneste EM tog de danske herredoubler både guld-, sølv- og bronzemedalje. Det er der muligheder for at gøre igen, da Carsten Mogensen og Mathias Boe først kan møde dansk modstand i en eventuel semifinale (Kim Astrup/Anders Skaarup).

Det samme gælder Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding i den anden halvdel, som i semifinalen kan møde David Daugaard og Mathias Christiansen. Sådan ser lodtrækningen ud i herredouble.

Sidstnævnte stiller også til start i mixeddouble, hvor han sammen med Christinna Pedersen er andenseedet. Det betyder, at de først i finalen kan møde de forsvarende europamestre, Chris og Gabrielle Adcock, i en eventuel finale.

Det stærke engelske par kan dog blive en tidlig fornøjelse for et andet dansk par. Joachim Fischer, der sidste år mødte Adcocks i finalen med Christinna Pedersen, kan møde dem igen i anden runde. Denne gang med Alexandra Bøje. Sådan ser lodtrækningen ud i mixeddouble.

Et svært opgør kan den dobbelte danmarksmester i damesingle, Mette Poulsen, muligvis også se frem til. Hvis hun vinder sin kamp i første runde, skal hun sidste års EM-sølvvinder Kirsty Gilmour. Sådan ser lodtrækningen ud i damesingle.

EM i Badminton spilles fra den 24.- 28 april i den spanske by Huelva.