Vraget til VM: Skuffet og ked af det, men mistilliden gør mest ondt

16x9
Anders Skaarup var en afgørende faktor i semifinalen i 2016, da han sammen med Kim Astrup spillede Danmark på 2-2 mod Malaysia. Foto: JOHANNES EISELE / Scanpix Denmark

Doublespilleren Anders Skaarup skal ikke være med til at forsvare Thomas Cup-titlen, VM for hold, som han i 2016 var med til at sikre Danmark.

For snart to år siden blev der skrevet dansk sportshistorie, da de danske badmintonherrer som den første europæiske nation nogensinde vandt den prestigefyldte Thomas Cup-titel.

Her var nu 29-årige Anders Skaarup, der til daglig spiller sammen med Kim Astrup, med i en afgørende rolle for Danmark som anden herredouble - blandt andet i fraværet af Carsten Mogensen. Torsdag kom udtagelsen så til titelforsvaret, og der var det mest markante fravalg netop Anders Skaarup.

Herredoublespilleren måtte i stedet se pladsen gå til 'Årets Komet' i dansk badminton, Mathias Christiansen, da den sportslige ledelse i Badminton Danmark har vurderet, at han vil være en bedre backup-spiller til de to bedste makkerpar, Mathias Boe/Carsten Mogensen og Mads Kolding/Mads Conrad.

- Jeg var rigtig ked af det og rigtig skuffet over ikke at være med. Det var en fantastisk oplevelse, vi havde sidst. Måske primært fordi vi vandt, men det er da noget, jeg er ked af at gå glip af, fordi det er et stærkt hold, der skal af sted, siger Anders Skaarup, der fik beskeden onsdag aften af landstræner Kenneth Jonassen og assistent Jakob Høi:

- I starten var jeg egentlig primært som individuel spiller skuffet over, at jeg ikke indgik i planerne og ikke passede sammen med nogle af de fire øverste spillere på lige vilkår med Kim og Mathias. Men jo mere jeg har tænkt over det, så er det også en mistillid til Kims og mine evner.

Ked af mistilliden

I samme ombæring fortæller Skaarup, at det er et af sæsonens helt store mål, der er forduftet, men at han føler, han har fået en fin forklaring fra Kenneth Jonassen. Helt konkret handler det om, at Skaarup, ifølge landstræneren, ikke passer ind i ligeså mange konstellationer som Kim Astrup og Mathias Christiansen, der altså ikke skal være et nyt, tredje makkerpar.

Thomas Cup-holdet

Herresingler

  • Viktor Axelsen
  • Anders Antonsen (debutant)
  • Hans-Kristian Solberg Vittinghus
  • Jan Ø. Jørgensen

Herredoubler

  • Mathias Boe
  • Carsten Mogensen
  • Mads Conrad-Petersen
  • Mads Pieler Kolding
  • Kim Astrup
  • Mathias Christiansen

Som udgangspunkt skal Danmark kun have to herredoubler i spil, men hvis der opstår skader, vil tredje alternativ nu være Astrup eller Christiansen i kombination med en af de andre. Havde Kenneth Jonassen udtaget Anders Skaarup, ville han ellers have haft verdens nummer 12 til rådighed, Astrup/Skaarup.

Skuffelsen går primært på, jeg gerne ville have været med til oplevelsen og været på landsholdet for at gøre en forskel

Anders Skaarup

- Kenneth tror ikke helt på, at vi kan redde en anden herredouble, hvis vi skulle stå over for de største nationer i tilfælde af skader. Og vi samtidig skal ind og vinde.

- Det er det, der gør mest ondt. At den tillid til Kims og mine evner ikke har vægtet højere end at sætte en anden konstitueret herredouble ind. Det er rigtig, rigtig træls. For både Kim og jeg, men også for mig selv. At jeg er blevet vejet for let der, siger Anders Skaarup.

Frygter ikke for fremtiden

Han erkender i samme ombæring, at de i kampe mod Kina og Indonesien ville kunne få det svært mod eksempelvis Liu Zheng/Zhang Nan og Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan, som er par fra absolut øverste hylde, men at oplevelsen i 2016 har givet ham mod på mere.

- Da Carsten Mogensen manglede til sidste Thomas Cup, var vi så heldige at blive sat ind, og under pres mod Malaysia leverede vi. Det er en af de fedeste kampe, jeg har spillet i min karriere, så jeg gad godt at have sådan en oplevelse igen og præstere under pres for landsholdet.

- Det bliver så desværre ikke i den her omgang. Min tro på egne evner er der, og at Kim og jeg kunne have gjort en afgørende forskel igen. Men jeg tror også på, at dem, der er udtaget, de har evnerne. Jeg gad bare godt selv være en del af det.

Kim Astrup og Anders Skaarup vinder fjerde kamp i VM-semifinalen mod Malaysia, Koh/Tan, og udligner til 2-2.

Frygter du, det kan påvirke din og Kims fremtid som makkerpar?

- Nej, det gør jeg ikke. Vi har et perspektiv og egne mål, der hedder OL i 2020, og jeg kan ikke se, der skulle blive rokket ved det inden. Kim og Mathias er jo heller ikke udtaget som par, så det er ikke en tanke, jeg har haft.

- Kim har udtrykt over for mig, han gerne ville have mig med, men jeg kender jo også Mathias personligt og synes indiskutabelt, han er en rigtig god spiller. Så skuffelsen går primært på, jeg gerne ville have været med til oplevelsen og været på landsholdet for at gøre en forskel.

Over for TV 2 SPORT slår sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, da også fast, at der ikke er nogen grund til at frygte for makkerskabet, der indtil videre har bragt dem frem omkring top 10 i verden.

I første omgang har Anders Skaarup nu fokus på det individuelle EM, der spilles i spanske Huelva fra 24.-29. april. Herefter kommer der så en længere periode uden turneringer, hvor han i et eller andet omfang skal indgå som sparringsspiller til de doubler, der skal af sted til Thomas Cup.