Skyder modstander i ryggen og hoverer: - Den opførsel kan ikke forsvares

Den indonesiske badmintonspiller Wahyu Arya Pangkaryanira imponerede på ingen måde badmintonekspert Jim Laugesen med sin opførsel i Australian Open.

Japanerne Keiichiro Matsui og Yoshinori Takeuchi blev til levende skydeskiver for badmintonbolden under semifinalen i Super 300-turneringen Australian Open.

Men det var svært at få øje på, hvad de præcis gjorde forkert, siden indoneseren Wahyu Arya Pangkaryanira havde set sig mere end bare almindeligt sur på sin modstander, selvom indoneserne vandt kampen sikkert i to sæt med 21-17, 21-11.

Efter han og makkeren Ade Yusuf Santoso, der ligger nummer 42 i verden, havde vundet første sæt sikkert og bragt sig foran 6-1 i andet sæt, smashede han bolden direkte ned i ryggen på Matsui, der stod forsvarsløs ved nettet. Og det var kun en situation af flere, hvor indoneseren bevidst prøvede at ramme sin modstander.

- Det er ikke godt, det der. Han hamrer den i ryggen på ham. Det er simpelthen dårlig stil og vildt mærkeligt. Indoneserne fører også kæmpe stort, og japanerne har ikke været provokerende på nogen måde, sagde badmintonekspert Jim Laugesen under kampen og tilføjer nu efterfølgende:

- Der må være sket eller sagt et eller andet undervejs i kampen, som vi ikke har opdaget, siden han opfører sig sådan der. Men lige meget om der er sket noget, så kan den opførsel ikke forsvares. Han slår gentagne gange efter at ramme ham med bolden i løbet af kampen, og han provokerer japanerne.

I situationen, hvor Pangkaryanira ramte Matsui i ryggen, gik indoneseren helt op til nettet og nedstirrede japanerens makker, Takeuchi, mens han ironisk vendte tommelfingeren op, som om alt var godt.

Dommeren gav løftet pegefinger

Det får Jim Laugesen til at ryste på hovedet. Som tidligere spiller ved han nemlig, hvad der kan ske, når du rammer en modstander - specielt fra kort afstand som i denne situation. En badmintonbold vender nemlig i luften, så korkdelen, der er den nederste, hårde del af bolden, rammer først.

- Hvis du bliver ramt af en bold i øjet fra den afstand, så er karrieren slut. Alle badmintonspillere har på et tidspunkt ramt modstanderen, og det sker ind i mellem. Men det er sjældent at se, at der ikke bliver givet en undskyldning. For alle er også godt klar over, at rammer bolden et forkert sted, så kan det have alvorlige konsekvenser, siger Laugesen.

Den hoverende attitude fik undervejs i kampen dommeren til at give ham en advarsel mod at hovere. Men han fandt hverken det gule eller røde kort frem, der i sidste tilfælde ville give et gratis point til modstanderne.

- Det er dybt, dybt kritisabelt, at du gør sådan noget og samtidig hoverer. Dommeren ser det i øvrigt også, og så bør det også udløse mere end en løftet pegefinger, når han betragter det som dårlig opførsel, vurderer Jim Laugesen.

Med sejren skal Wahyu Arya Pangkaryanira og Ade Yusuf Santoso spille finale søndag i Australian Open, hvor de møder to landsmænd. Se finalerne direkte på TV 2 SPORT fra klokken 5 søndag morgen.