Danmark vinder tæt gruppefinale og sikrer stor fordel

Danmark er videre til kvartfinalen ved Thomas Cup som nummer ét i puljen. Dermed undgår de tre af de største badmintonnationer i kvartfinalen.

Se Danmarks kvartfinaler torsdag fra klokken 4 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Jan Ø. Jørgensen stod for presset, da han i den femte og afgørende kamp mod Malaysia sikrede Danmark en sejr på 3-2 ved Thomas Cup - VM for hold. Danmark var undervejs bagud 1-2.

Opgøret mellem de to lande var udråbt til en gruppefinale, da begge havde vundet deres to første gruppekampe.

Med sejren sikrer Danmark sig førstepladsen i gruppen, og det har stor betydning. For dermed undgår Danmark at møde forhåndsfavoritterne fra Kina og Indonesien allerede i kvartfinalen.

1. kamp: Viktor Axelsen - Lee Chong Wei 9-21, 19-21

2. kamp: Mads Pieler Kolding/Mads Conrad Petersen - V Shem Goh og We Kiong Tan 22-24, 21-15, 21-15

3. kamp: Hans-Kristian Solberg Vittinghus - Lee Zii Jia 18-21, 18-21

4. kamp: Mathias Boe/Mathias Christiansen - Chia A / Teo E Y 19-21, 21-10, 21-18

5. kamp: Jan Ø. Jørgensen - Iskandar Zulkarnain 16-21, 21-17, 21-14

Herredoublen med Boe og Christiansen vinder deres kamp mod den malaysiske herredouble Video: TV 2 SPORT

Sådan forløb kampen:

Gruppefinalen begyndte med en rigtig lækkerbisken. Viktor Axelsen mod Lee Chong Wei. Axelsen havde vundet det seneste indbyrdes opgør, men denne gang var det malaysieren, der var den stærkeste.

Lee Chong Wei udraderede Axelsen i første sæt, som danskeren hurtigt opgav. Andet sæt var langt mere jævnbyrdigt. Dog stadig med Lee Chong Wei i front, mens Axelsen hele tiden jagtede en udligning. Ved stillingen 19-19 skød Axelsen i nettet, inden Lee Chong Wei afgjorde den sidste duel i kampen.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen vinder over V Shem Goh og We Kiong Tan fra Malaysia ved Thomas Cup. Video: TV 2 SPORT

Presset var derfor på Danmark side, da Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen trådte på banen i kamp nummer to. Over for dem stod V Shem Goh og We Kiong Tan - en af de bedste herredoubler i verden. Det blev en helt tæt kamp, hvor begge par spillede på højt niveau. Selvom duellerne oftest var korte, var de også intense. Danskerne viste sig skarpest til sidst, og Conrad kunne smashe bolden ned på matchbolden.

Modsat Kolding og Conrad var Hans-Kristian Solberg Vittinghus favorit i sit møde mod Lee Zii Jia. Den 20-årige malaysier vandt dog over sin 12 år ældre modstander

Vittinghus var foran 18-16 i første sæt, inden han tabte fem point i træk. I andet sæt førte Vittinghus med 16-6, men også her gik danskeren i stå og tabte sættet.

I Danmarks kamp ved VM for hold tabte Hans-Kristian Solberg Vittinghus i to sæt til Lee Zii Jia fra Malaysia Video: TV 2 SPORT

Dermed skulle Danmark vinde de sidste to kampe for at vinde.

Først var det op til den sammensatte danske double Mathias Boe og Mathias Christiansen at vinde. De skulle møde stortalentet Teo E Y sammen med makkeren Chia A. Danskerne var favoritter, men det var den unge malaysiske double, som vandt første sæt. Især på grund af flere fejl af Mathias Christiansen. I både andet og tredje sæt blev de fejl skåret ned og spilniveauet skruet op.

Herredoublen med Boe og Christiansen vinder deres kamp mod den malaysiske herredouble Video: TV 2 SPORT

Jan Ø. Jørgensen fik en forfærdelig start på sin kamp, da han kom bagud 3-12 mod Iskandar Zulkarnain. På trods af et stort comeback til 15-16 trak Iskandar fra og vandt 21-16.

I andet sæt var den danske herresinglespiller undervejs i store problemer. Iskandar lukrerede på Jørgensens mange fejl. De blev mindsket i slutningen af sættet, som danskeren vandt efter en god stime. I tredje sæt viste han rutinen og klassen, hvor han øgede forspringet igennem sættet.

Danmark slår Malaysia med 3-2 i kampe ved VM for hold, fordi Jan Ø. Jørgensen vandt den sidste kamp Video: TV 2 SPORT