Dansk mixed double er finaleklar efter drama

16x9
Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er i finalen ved Korea Open. Foto: Sajjad Hussain / Ritzau Scanpix

Christinna Pedersen og Mathias Christiansen er klar til finalen ved Korea Open efter en sejr i tre sæt over et koreansk par.

Der bliver dansk deltagelse i mixed double-finalen ved Korea Open. Det står fast, efter at Christinna Pedersen og Mathias Christiansen besejrede et koreansk par.

Danskerne, der er rangeret som nummer seks i verden, kunne efter tre tætte sæt juble over en sejr på 20-22, 21-13, 21-15 over Seo Seung Jae og Chae YuJung.

- Fantastisk kamp af Mathias Christiansen, og det er så vigtigt for det par, fordi det er en længere proces op mod OL, at de kan stå i de situationer her, hvor det er Christinna, som faktisk har det rigtig svært, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen.

Første sæt var en tæt affære, men det var det koreanske par, der kom bedst fra start, mens Christinna Pedersen havde svært ved at få gang i spillet. Alligevel fik danskerne kæmpet sig tilbage og havde endda en sætbold ved stillingen 20-19.

Den missede Christinna Pedersen og Mathias Christiansen dog, og de måtte i stedet se koreanerne hive første sæt i land 22-20.

I andet sæt fortsatte de to doubler med at spille lige op. De fulgtes ad til stillingen 10-10, inden danskerne trak fra og bragte sig foran 13-10.

Derfra tog danskerne for alvor teten og sikrede sig andet sæt med cifrene 21-13.

Også i tredje sæt var de to par jævnbyrdige. Danskerne fik bragt sig foran 13-9 og endte med at vinde sættet sikkert 21-15.

Derfor er Mathias Christiansen og Christinna Pedersen klar til finalen som de eneste tilbageværende danskere ved Super 500-turneringen, den fjerdehøjeste niveau, Korea Open.

I finalen møder de kineserne He Jiting og Du Yue.

Du kan følge finalerne på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag fra klokken 04.00.