Dansk duo i dyb krise: - Jeg kan ikke se mig komme ind på en badmintonbane igen

Mads Conrad og Mads Kolding satte en stor føring over styr ved Denmark Open. Ingen af dem forstår, hvordan det kunne ske.

Stemningen var ekstraordinært trykket, da Mads Conrad og Mads Kolding havde forladt banen efter deres førsterundenederlag ved Denmark Open.

Duoen, der havde vundet første sæt 21-13 og var foran 16-9 i andet sæt, er med egne ord nede i et hul efter nederlaget til de indonesiske modstandere Berry Angriawan og Hardianto Hardianto. Kampen endte 13-21, 21-19, 21-14. Den danske duo var uden forklaring, efter de havde både smidt med og slået på deres sportstasker.

Conrad: - Det er svært. Det går meget dybt, så jeg kan ikke rigtig sætte ord på det lige nu.

I har en stor overhånd i den her kamp. Lige pludselig går det galt i andet sæt. Kan I fornemme, hvad der sker derinde?

Kolding: - Jeg har ikke så meget at sige. Det er rystende, at man kan spille så godt indtil jeg ved ikke hvad, og lige pludselig…. Ja. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige.

Er det en del af den nedtursperiode, I er kommet ind i nu?

Conrad: - Det er det uden tvivl. Det er mangel på selvtillid, så det basker. Vi har taget så mange snakke, og lige lidt hjælper det. Vi står stadig og ligner to fucking amatører lige pludselig. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Det er jo bare skuffelse. Det er fordi, man gerne vil. Og lige nu kan jeg ikke se mig komme ind på en lortebadmintonbane igen.

- Jeg kan simpelthen ikke klare, at vi taber den kamp. Det kan jeg ikke klare. Man kan sige, det er dårligt mentalt arbejde, men jeg kunne ikke acceptere det. Det kunne jeg godt, hvis jeg lige havde spillet godt i tre turneringer – men det har vi ikke gjort. Så er det for dybt. Der var ikke mere i posen mentalt.

Du sidder også mellem andet og tredje sæt og kigger ud i luften og nærmest siger: "Jeg kan ikke forstå, vi kan gøre det igen." Var det der, det begyndte at slukke?

Conrad: - Det ved jeg ikke, for der stod også 7-7 og 8-8 i tredje sæt. Men det er bare utroligt, vi lukker dem ind. Vi ved godt, de kan spille pissegodt, og så får de lov til det igen, ved at vi lige pludselig begynder at føle, vi skal slå det hele ned, lige meget hvor vi hænger på banen. Pludselig har vi en kæmpe lort på ketsjeren, og alt det, der var så let, det var pludselig det sværeste i verden. Det er selvfølgelig fordi man er lidt ramt. Og det her gør det ikke så meget bedre.

Har I nogen idé om, hvordan I kommer videre?

Kolding: Vi kommer i hvert fald ikke videre ved at stå og tude over det, men lige nu er der ikke rigtig nogen plan, andet end at jeg fuldstændig på samme bane som Conrad. Jeg forstår det heller ikke. Lige nu kan jeg ikke overskue, hvordan vi skal komme op af hullet.

Danskerne ligger nummer syv på verdensranglisten. Indoneserne ligger nummer 17.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender direkte fra Denmark Open resten af ugen.