Antonsen straffede Axelsens svaghed: - Ingen hemmelighed, den er ustabil

Anders Antonsen satsede på Viktor Axelsens server i håbet om at ryste den tidligere verdensmester.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Det var en af Viktor Axelsens svagheder, som blev afgørende i nederlaget til Anders Antonsen ved Denmark Open.

På Antonsens anden matchbold skulle Axelsen serve, men den blev alt for høj, og Antonsen kunne let smashe bolden ned og sikre kvartfinalepladsen i Denmark Open.

Det var ikke en tilfældighed, at serven blev afgørende. Antonsen havde nemlig forberedt sig særligt på den.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Viktor har en lidt ustabil serv. Især når han føler sig presset. Så det var klart, at jeg i hvert fald skulle vise, jeg hele tiden var oppe på den. Det kunne godt være, han servede godt nogle gange, men den ene gang ud af fem der ikke var god, skulle jeg straffe. Han skulle hele tiden vide, jeg var der, siger Antonsen til TV 2 SPORT.

Viktor Axelsen ved godt, at hans serv ikke er verdensklasse, men han er irriteret over, at det er det, der bliver afgørende til sidst.

- Jeg døjer en del med min serv. Specielt i den her kamp. Jeg har prøvet at lege lidt med nogle nye teknikker, som har fungeret nogenlunde til træning og i løbet af kampen, men da det blev tæt, taber jeg lidt kampen på det. Det er ikke det, der gør hele udslaget, men det er lidt ærgerligt at tabe på noget, hvor man bare skal sætte kampen i gang. Det døjer jeg lidt med desværre, fortæller han.

Hårdt tredje sæt

Axelsen er på grund af sine server i kampen ikke overrasket over, at udfaldet blev, som det blev.

- Jeg tænker, jeg ikke kan forvente andet. Hvis man ikke kan serve, er det svært at vinde de her kampe.

- Der er mange, der rykker hurtigt på min serv. Så hvis I sidder derhjemme og skal møde mig på et tidspunkt, så ryk på serven. Anders fortjener at vinde. Han kommer aggressivt ud.

Den offensive indsats i begyndelsen af kampen var også en bevidst strategi af Antonsen. Første sæt blev vundet overbevisende 21-10.

- Det har været en hård kamp. Jeg investerer hårdt i første sæt og gik maksimalt efter hver ting. Så det var hårdt, siger Antonsen, som opgav at bruge flere kræfter midtvejs i andet sæt for at spare dem til det afgørende sæt.

- Tredje sæt var hårdt med rigtig mange eksplosioner. Hver gang jeg får et løft, banker jeg til den og håber på det bedste. Der var masse spænding. Det gør også, den kan mærkes ekstra meget i morgen.

Skuffede hjemmepublikummet

Axelsen havde under kampen størstedelen af opbakningen hos hjemmepublikummet i Odense Idrætshal, og derfor ærgrer det ham, at han ikke kunne give dem en sejr retur.

- Der sidder mange mennesker og hepper, så man vil gerne gøre det godt. Så det er jeg egentlig mest skuffet over, jeg ikke kunne, lyder det fra Axelsen, som var førsteseedet i turneringen.

Antonsen mærkede også godt den gode stemning under kampen, og han nød at spille i de kulisser.

- Det er det her, vi træner og spiller for. Det er derfor, vi gør det. For en oplevelser som den her.

Opgøret endte 21-10, 12-21, 21-19 i Antonsens favør.

I kvartfinalen møder Anders Antonsen kineseren Huang Yuxiang, som slog Rasmus Gemkes overmand Kenta Nishimoto i anden runde.