Tre danske kvartfinalepladser ved Denmark Open - få overblikket her

Der var både favoritsejre og overraskelser, da danskerne gik på banen ved tredjedagen.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Anden runde ved Denmark Open blev kostbar for de danske spillere.

Ud af de otte danske kampe var det under halvdelen, der gik videre til kvartfinalerne. Blandt andet den førsteseedede Viktor Axelsen og femteseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen.

Sejre:

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen sikrede den første danske sejr i anden runde. De var i fuld kontrol mod de tyske par Marvin Emil Seidel og Linda Efler og vandt sikkert med 21-15, 21-10.

Anders Antonsen blev vinderen af det rent danske opgør i herresingle. Efter han og Viktor Axelsen overlegent havde vundet et sæt hver, skulle kampen afgøres i det, der blev et tæt tredje sæt. Her viste sig Antonsen for anden gang i træk stærkest i den interne duel mod Axelsen.Antonsen vandt 21-10, 12-21, 21-19.

Antonsen sender Axelsen ud af Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Den største positive danske overraskelse stod Line Kjærsfeldt for. Damesinglespilleren har virkelig fundet momentum for tiden, og det mærkede Beiwen Zhang. Amerikaneren havde ellers slået Pusarla V. Sindhu ud i første runde, men mod Kjærsfeldt kunne hun ikke få spillet til at køre. Danskeren vandt 21-18, 21-12.

Nederlag:

De første danskere, der var på banen i anden runde, var Kim Astrup og Anders Skaarup. De skulle møde det taiwanesiske par Liao Min Chun og Su Ching Heng. Især sidstnævnte stressede danskerne, da han havde en speciel måde at samle smashe op på. Astrup og Skaarup fandt aldrig roen i opgøret, og selvom de flere gang var tæt på at komme tilbage i andet sæt, tabte de 16-21, 18-21.

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard var på en nærmest umulig opgave mod Yuki Fukushima og Sayaka Hirota. Verdensetterne fra Japan havde ikke tænkt sig at give mange chancer væk, og det kunne aflæses på kampens score, 21-9, 21-14.

Mia Blichfeldt skulle forsøge at følge op på sin sejr i første runde, hvor hun slog den tredobbelte verdensmester Carolina Marin ud af turneringen. Det startede da også godt mod ungdomsverdensmesteren fra 2017, Gregoria Mariska Tunjung, men efter en føring i andet sæt gik hun i stå. Indoneseren diskede op med skarpe slag nær linjerne, som Blichfeldt havde svært ved at gøre noget ved.

Det var allerede sikkert inden tredjedagen ved Denmark Open, at en herresinglespiller ville ryge ud af turneringen. I et rent dansk opgør blev det den førsteseedede Viktor Axelsen. Serven hos den tidligere verdensetter kom i fokus, da han på matchbolden til Anders Antonsen servede for højt og blev straffet med et smash.

Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte til et par, som de efterhånden har mødt mange gange i deres karriere. Efter 33 minutter vandt Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan med 21-12, 24-22.

Se hele kampprogrammet for fredagens kvartfinaler her.