Kun én dansker er favorit i Denmark Open-kvartfinalerne

Line Kjærsfeldt, Mathias Christiansen/Christinna Pedersen og Anders Antonsen er de danske islæt i kvartfinalerne. Jim Laugesen vurderer deres chancer.

Se Denmark Open på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.

Herresinglen Anders Antonsen spillede aggressivt mod Viktor Axelsen og straffede den tidligere danske verdensmesters ustabile serv. Derfor står han i kvartfinalen ved Super 750-turneringen Denmark Open, hvor kinesiske Yuxiang Huang venter.

  • Anders Antonsen (verdens nummer 17) vs. Yuxiang Huang (verdens nummer 34)
  • Kamptidspunkt: Cirka klokken 18.45
  • Kanal: TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

Jim Laugesen vurderer herunder Anders Antonsens chancer for en semifinale:

- Jeg ser Anders' muligheder som fine, men Huang er en god spiller. Vi må også sige, at Antonsen vandt over Axelsen ved at få nogle gratis point på serv, hvilket han ikke kommer til at få mod Huang, så der skal mere arbejde til.

- Og der glæder jeg mig rigtig meget til at se, om den unge aarhusianer kan holde hele vejen. Kan han det, og kan han holde det spil, han viste mod Axelsen, så vinder han.

Antonsen sender Axelsen ud af Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Kjærsfeldt møder landsmands overmand

Line Kjærsfeldt stod for torsdagens positive overraskelse, da hun besejrede verdens nummer ti, Beiwen Zhang fra USA. For den 24-årige dansker, der længe har kæmpet med selvtilliden, var det endnu et skridt i den rigtige retning. Kjærsfeldt møder Mia Blichfeldts overmand, Gregoria Mariska, i kvartfinalen.

  • Line Højmark Kjærsfeldt (verdens nummer 23) vs. Gregoria Mariska Tunjung (verdens nummer 18)
  • Kamptidspunkt: Cirka klokken 20.00
  • Kanal: TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

Jim Laugesen vurderer herunder Line Kjærsfeldts chancer for en semifinale:

- Mia Blichfeldt viste i størstedelen af kampen, hvordan man kan slå Mariska. Jeg synes mere, at det var Mia, der tabte den, end det var indoneseren, der vandt den. Og hun så også en smule slidt ud.

- Så der er en god chance, og hvis Line spiller på det niveau, hun har spillet på indtil nu, kan hun godt vinde den kamp. Men det er et stort pres at spille på hjemmebane, og der kan ske mange ting. Det har vi set i løbet af ugen.

Kjærsfeldt slår topspiller og er klar til kvartfinalen. Video: TV 2 SPORT

Olympiske guldvindere venter på dansk mixed double

Mixed doublen med Mathias Christiansen/Christinna Pedersen havde ingen problemer med at spille sig i kvartfinalen, men der venter anderledes hård modstand fredag. Her møder danskerne de olympiske guldvindere og verdensmestre fra 2013 og 2017.

  • Mathias Christiansen/Christinna Pedersen (verdens nummer 5) vs. Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir (verdens nummer 3)
  • Kamptidspunkt: Cirka klokken 16.45
  • Kanal: TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

Jim Laugesen vurderer herunder Mathias Christiansen/Christinna Pedersens chancer for en semifinale:

- Det bliver et formidabelt opgør mellem to meget seværdige mixed doublepar. Indoneserne har ikke set stærke ud det sidste lange stykke tid, men man ved aldrig med Ahmad og Natsir. Lige pludselig kan de hive nogle fantastiske ting op af posen, og man må sige, at den bedste mixed-pige, der nogensinde har betrådt denne jord, er Natsir.

- Der skal danskerne altså finde ud af, hvordan de kan spille hende, men hun er ikke så bevægelig, som hun har været tidligere, så mon ikke, at Mathias og Christinna finder en løsning på det.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen vandt deres kamp i anden runde ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT

Denmark Open slutter med finaler på søndag. Turneringen spilles i Odense Idrætshal, hvor den er blevet afholdt de seneste ti år.