OL-guldvinderne sender dansk par ud i kvartfinalen

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen misbrugte tre sætbolde i første sæt, og det endte med at blive kostbart for resten af kampen.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Verdensmestrene fra 2017 og de forsvarende OL-guldvindere, Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir, viste sig for stærke for Mathias Christiansen og Christinna Pedersen.

I kvartfinalen ved Denmark Open tabte den danske mixeddouble med 24-26, 10-21. 

- Vi er skuffet, fordi vi gerne ville have leveret bedre. Det var ærgerligt, vi ikke snuppede det første sæt, da det hele kogte i hallen, siger Christinna Pedersen til TV 2 SPORT og var ærgerlig over udfaldet af specielt andet sæt.

- Det er irriterende at ryge ud med 10 point i et sæt.

Ahmad og Natsir fik den bedste begyndelse på kampen. Ved duellen til 9-5 i indonesernes favør fik Natsir vist sine uhyggelige evner ved nettet. Hun fik spillet boldene godt ind på kroppen af danskerne, så de ikke kunne gøre andet end at lægge boldene op til hende, hvorefter hun kunne afgøre duellen.

Der var til gengæld stor succes, når danskerne fik holdt trykket og kunne blive ved med at spille boldene nedad. Mathias Christiansens hårde smash skabte muligheden for, at Christinna Pedersen ved nettet kunne straffe en eventuel dårlig opsamling.

Det var årsagen til, at de hentede de næste fire point og kort efter kunne gå ud til opholdet med en føring på 11-10.

Indoneserne bragte sig i front kort efter opholdet og bevarede føringen indtil 19-17. Her lykkedes det for det danske par igen at få overtaget i duellerne. De nåede også at have tre sætbolde, men alle blev misbrugt.

Ved stillingen 24-23 til Ahmat og Natsir kom kampens mest intense duel. Efter 54 skud, adskillige bolde på netkanten og spillere, der kastede sig, blev duellen afgjort på et smash af Mathias Christiansen.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen taber deres kvartfinale ved Denmark Open i to sæt. Video: TV 2 SPORT

Duellen løftede i den grad stemningen hos publikum i en udsolgt Odense Idrætshal. Til gengæld kunne Pedersen og Christiansen ikke skabe momentum. Først servede Pedersen for langt, og sættet blev afgjort, da Christiansen i duellen efter løftede for langt.

I andet sæt fandt det danske par aldrig ind i en rytme. Parret var lige ved at få kontakt, da de reducerede til 5-6. Men derefter moste indoneserne ganske enkelt danskerne spillemæssigt.

Især indonesernes gode server havde Christiansen og Pedersen svært ved at returnere, som de gerne ville.

- De er lige på grænsen til at være korte, og de dykker lige til sidst. Så vi havde svært ved at løse servesituationen. Vi servede også godt i første, men vi fik ikke lov til at serve så meget i andet sæt, siger Christiansen.

Senere på dagen spiller Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt hver deres kvartfinale i turneringen. Få overblikket over fredagens program ved Denmark Open her.