Smidt af landsholdet: - Jeg synes, jeg er god nok

Kasper Antonsen har spillet sin sidste turnering, mens han har været under den danske landsholdstræning, og han skal nu finde en ny makker.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Nederlaget til Takuto Inoue og Yuki Kaneko markerede ikke kun et farvel til Denmark Open for Kasper Antonsen.

Det var også et farvel til makkerskabet med Niclas Nøhr og den daglige landsholdstræning i Brøndby.

- Det var selvfølgelig en specielt følelse at have sidste kamp med ham, sagde Antonsen efter kampen til TV 2 SPORT. 

24-årige Antonsen, som er bror til herresinglespilleren Anders med samme efternavn, har fået besked fra Badminton Danmark, de ikke længere tror på ham.

- Vi har fortalt Kasper, at vi ikke længere kan tilbyde ham deltagelse i eliteprogrammet, hvor man får støtte og en landstræner tildelt. Det kan vi ikke tilbyde, fordi vi vurderer, at Kasper og Niclas Nøhr ikke har det potentiale i herredouble, som vi sigter efter i forhold til at tage medaljer til Danmark, sagde forbundets sportschef, Jens Meibom, i slutningen af september.

Kasper Antonsen respekterer beslutningen, men han er af en anden opfattelse.

- Det er klart, jeg er selvfølgelig træt af det. Jeg synes, jeg er god nok til at være der. Jeg er ikke enig i beslutningen, men den er taget, og det må jeg forholde mig til, siger han.

Det har været specielt, og det er aldrig sjovt at sige farvel til et makkerskab

Niclas Nøhr

Har ikke tænkt sig at stoppe

Officielt sluttede samarbejdet og støtten efter VM i starten af august. Han havde dog fået lov til at træne med, indtil de havde spillet de turneringer, de allerede var tilmeldt. Her var Super 750-turneringen Denmark Open den sidste i rækken.

Træningerne i ugerne op til har været specielle. På den ene side skulle han kæmpe hårdt for at komme til turneringerne i bedst mulige form, men på den anden side vidste han, at der var en bagkant.

- Jeg har altid nydt at komme ude i Brøndby, og jeg har det super godt med alle de andre spillere, så på den måde har det aldrig været mega træls at stå og skulle ud til. Fordi jeg stadig har været med på lige vilkår i de sidste par uger. Men det er klart, det er en underlig følelse at vide, man er der på lånt tid, fortæller han.

Mens Kasper Antonsen er færdig med landsholdstræningen, fortsætter Niclas Nøhr sit makkerskab med Sara Thygesen. Mixeddouble-træningen har også gjort, at de to herrer ikke har kunne træne meget sammen. For mens Nøhr har været i Asien for at spille turneringer, har Antonsen været derhjemme.

- Det har gjort, vi ikke har fået så meget ud af det som muligt. Det har været specielt, og det er aldrig sjovt at sige farvel til et makkerskab, som jeg har været rigtig glad for. Det har været en noget anderledes periode, end vi har været vant til, fortæller Nøhr.

Niclas Nøhr og Kasper Antonsen (forrest, red.) ses her efter deres sejr i første runde ved Denmark Open.
Niclas Nøhr og Kasper Antonsen (forrest, red.) ses her efter deres sejr i første runde ved Denmark Open. Foto: TV 2

Kasper Antonsen har brugt de seneste uger til at tænke over, hvad fremtiden skal byde på. Endnu er mange ting usikkert, men han er sikker på, han ikke kommer til at lægge ketcheren på hylden.

- Der har fløjet en del tanker gennem hovedet. Jeg kommer helt sikkert til at spille badminton, men hvordan og hvorledes, det kommer til at hænge sammen har jeg ikke styr på, siger Antonsen, som skal finde ud af særlig én vigtig ting.

- Først og fremmest skal der findes en makker. De falder jo ikke ned fra himlen. Og så må jeg finde de træningsmuligheder, der skal til. sikkert, fortæller Kasper Antonsen.

I 2017 nåede han og Niclas Nøhr frem til kvartfinalen ved Denmark Open, hvor de blev slået af Carsten Mogensen og Mathias Boe. Det samme blev de tidligere i år i semifinalen ved DM.