Danmark får EM-værtsskab

16x9
Danmark vinder guld ved EM for blandede hold i 2017. Foto: TV 2

Frederiksberg skal for første gang i historien være værtsby for EM i badminton.

Danmark får næste år mulighed for at kunne løfte EM-trofæet for blandede hold på hjemmebane.

Lørdag er det blevet officielt, at Danmark for tredje gang skal være vært for mesterskabet. Det oplyser Badminton Europe og Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Her fortæller Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, at han ikke tøvede med at sige ja, da han blev spurgt om værtsskabet.

- Badminton Danmarks ambition er at være et badminton-power house, og vi vil til hver en tid værdsætte at agere vært for turneringer og mesterskaber for de bedste spiller. At stå for kæmpe events som et europæisk mesterskab er netop en af de måder, hvorpå vi kan styrke vores vision om at blive et power house, siger Bo Jensen.

Næste års udgave bliver en anderledes en af slagsen. Tidligere har flere end otte hold kunne deltage i turneringen, men det er kun de otte bedste, der kommer til det denne gang. 

- Det er første gang, at vi afholder disse mesterskaber med kun de otte bedste hold i Europa. Jeg er helt overbevist om, at vi vil få adskillige kvalitetskampe at se, og at vi kommer til at opleve en fremragende stemning, siger Badminton Europes generalsekretær, Brian Agerbak, som forventer, at billetsalget kommer til at gå hurtigt, når turneringen skal afholdes på Frederiksberg. 

Danmark har tidligere afholdt mesterskabet i 1996 og 2008. I 2019 bliver turneringen afholdt fra 11.-17. februar.

Danmark, som allerede er kvalificeret til turneringen, har vundet turneringen de seneste tre år. I alt har Danmark vundet turneringen 11 gange.

Sådan så det ud sidste år, da Danmark vandt EM for blandede hold:

Se højdepunkterne: Danmark vinder EM-guld for blandede hold