Hjemmebanen kan blive afgørende for Antonsen: - Jeg giver den fuld pedal

Hvis Denmark Open-semifinalen skal ud i en tæt afgørelse, er Anders Antonsen den mentalt stærkeste, mener badmintonekspert.

Se Anders Antonsens semifinale ved Denmark Open lørdag cirka klokken 17.

Det bliver den hidtil største kamp i karrieren for Anders Antonsen, når han sen lørdag eftermiddag går på banen i Odense Idrætshal. En semifinale i Super 750-turneringen Denmark Open. 

Over for ham kommer fjerdeseedede Chou Tien Chen til at stå. En ordentlig mundfuld for den 21-årige dansker, som har tabt alle tre indbyrdes opgør mod ham.

- Han har spillet godt det sidste halve til hele år, så det bliver selvfølgelig en rigtig, rigtig svær opgave, men nu må vi se. Jeg tror, at sådan en hjemmebane her er det, der gør, at jeg lige kan nappe ham. Jeg går ind og giver den fuld pedal, fortæller han til TV 2 SPORT.

Chou Tien Chen har allerede vundet to Super 500-turneringer i år og en enkelt Super 300. Desuden fik han sølv ved de asiatiske mesterskaber i slutningen af august. Det vidner om en spiller, der via sine gode egenskaber kan lave store resultater.

- Han har et godt og meget eksplosivt angreb. Han er sådan en allround-spiller. I perioder spiller han lige på grænsen til, at det kan gå helt galt, men han kan skabe alle sine egne point, hvis han får muligheden for det. Overordnet har han fået lagt en ret vanvittig defensiv ind, så det kan han også spille, siger den danske landstræner Kenneth Jonassen.

Fysikken kommer også til at blive et afgørende punkt, mener TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen. 

- Chou er en spøjs type, hvor man altid tror, han går død, men han bliver ved og ved. Når han er derude, hvor han ikke kan spille de lange dueller, så vil man se ham gå til nettet og få løftet, inden han sender et brag af sted. Han tager de løsninger, der skal til for at få bolden afgjort. Det er han helt fantastisk til.

Den mentale kan del kan blive afgørende

Antonsen havde i kvartfinalen problemer, da Huang Yuxiang begyndte at spille offensivt og trykkede boldene forbi danskerens hoved og ned i hjørnerne. Der skal han ifølge Laugesen være klar til at få dumpet bolden af mod Chou, så taiwaneseren ikke kommer i balance.

Til gengæld skal Antonsen også kopiere sin egen opskrift fra kvartfinalen, hvor han overlevede tre matchbolde og kort efter vandt kampen. Her er Chou Tien Chen ikke nær så mentalt skarp. Hvilket han viste i VM-kvartfinalen i år, da han var foran både 12-4 og 16-10 mod Shi Yuqi. Alligevel endte han med at tabe kampen.

- Chou kan godt blive rigtig nervøs. Og ved sådan en semifinale kan der komme mange nerver i spil. Hvis vores unge dansker kan være iskold som mod Huang i de afgørende bolde, så vil det være meget positivt, vurderer Laugesen.

Anders Antonsens bedste resultat ved Denmark Open er en kvartfinale i 2016. I 2017 og 2018 vandt han DM.

Hans største internationale titel er Scottish Open i 2016, som dengang rangerede som en Grand Prix Gold-turnering. Efter turneringskalenderen blev lavet om op til denne sæson er det nu en Super 100-turnering.