Verdensettere får stor ulempe til semifinale: - Jeg synes ikke, det er fair

16x9
Kevin Sukamuljo (tv.) og Marcus Gideon (th.) har mange gange stået øverst på medaljeskamlen. Her ses de efter guldmedaljen ved Asian Games i august. Foto: Athit Perawongmetha / Ritzau Scanpix

Der er stor forskel på, hvor mange timers restitution de to par får til den første herredoublesemifinale ved Denmark Open.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Klokken havde for længst rundet 23, da Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo kunne juble over kvartfinalesejren ved Denmark Open.

Hvad de på dette tidspunkt ikke vidste, var, at de under 12 timer senere skulle stå på banen igen.

Vi har set en VM-finale blive afgjort på det

Jim Laugesen, badmintonekspert

Mens de indonesiske verdensettere spillede mod deres japanske modstandere, havde det internationale badmintonforbund, BWF, i samarbejde med tv-rettighedshaverne lagt programmet for lørdagens semifinaler. Her havde de valgt, at den herredoublesemifinale med Gideon og Sukamuljo skulle spilles som kamp to. Det vil sige cirka klokken 11.

- Vi må restituere hurtigt, for det er kun omkring otte timers hvile, vi kan få, lød det overrasket fra Gideon, da TV 2 SPORTs reporter spurgte ind til kampprogrammet.

- Jeg vidste det ikke (at de skulle spille tidligt, red.), for normalt når vi spiller sent om aftenen, spiller vi også sent den næste dag. Og ikke klokken 11. Men vi kan ikke gøre noget ved det.

Restitution kan blive afgørende

Det helt store problem er ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen, at Gideons og Sukamuljos modstandere har mulighed for mere hvile. Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan blev nemlig færdig med at spille tre timer tidligere end deres landsmænd.

- Jeg synes ikke, det er fair. Jeg er sådan set ligeglad, om det er danskere, det går ud over eller ej. Jeg synes ikke, det er i orden, lyder det fra Laugesen, som mener, det kan få betydning for semifinalen.

- For det første får de svært ved at finde noget mad, når kampen først er færdig tæt på midnat. Og inden de kommer hjem, så er det pludselig meget sent. Hvis de så kommer ud i en lang kamp i morgen (lørdag, red.) i tre sæt, så har restitutionstiden en betydning. Vi har set en VM-finale blive afgjort på det, pointerer badmintoneksperten.

VM-finalen, han hentyder til, er herresinglekampen i 2013 mellem Lin Dan og Lee Chong Wei.

Dagen forinden havde Lin Dan gjort kort proces i sin semifinale ved at vinde i to sæt. Fire timer senere blev Lee Chong Wei færdig efter at have været i tre sæt mod kinesiske Du Pengyu.

Lee Chong Wei vandt ganske vist første sæt i VM-finalen, men efter Lin Dan vandt andet, blev malaysieren presset fysisk i tredje sæt. Normalt har han ellers en beundringsværdig fysik, men i løbet af sættet tog han flere pauser for at undgå krampe.

Efter duellen til 20-17 i Lin Dans favør gik det helt galt. Lee Chong Wei kunne ikke længere stå oprejst og måtte opgive at spille finalen færdig. Behandling var heller ikke nok, og han måtte til sidst forlade banen på en båre.

Så galt går det forhåbentlig ikke for Kevin Sukamuljo og Marcus Gideoen. Du kan få hele overblikket over kampprogrammet for semifinalerne ved Denmark Open her.