Ung dansker slår overraskende Denmark Open-finalist

16x9
Rasmus Gemke skal nu møde Hans-Kristian Vittinghus i næste runde. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Denmark

21-årige Rasmus Gemke spillede sig videre til anden runde i Super 750-turneringen French Open, da han besejrede Chou Tien Chen i tre sæt.

For bare to dage siden stod verdens nummer fire, Chou Tien Chen fra Taiwan, i finalen ved Denmark Open, men tirsdag måtte han forlade French Open allerede i første runde.

Her kunne danske Rasmus Gemke således notere sig for en af karrierens største sejre, da han slog taiwaneren med 21-11, 18-21, 21-12. Dermed er Gemke klar til næste runde i Super 750-turneringen, hvor der venter et danskerbrag mod Hans-Kristian Vittinghus om en plads i kvartfinalen.

- Først og fremmest tror jeg, at Chou var en smule træt efter Denmark Open, hvor han nåede finalen. Så jeg vidste fra start, jeg skulle være klar og holde højt tempo hele tiden. Det lykkedes godt, og i andet sæt blev jeg en smule nervøs, mens han ændrede lidt i taktikken. Men i tredje sæt blev jeg ved med at trykke på, sagde Gemke efter kampen til Badminton Europe.

God start på kampen

Allerede fra starten af kampen var Gemke over sin modstander, og selvom taiwaneren udlignede en 4-0-start, bragte Gemke sig hurtigt på 12-4, inden han rykkede til 16-5 og kort efter lukkede sættet.

I andet sæt fulgtes de to spillere det meste af vejen, og det begyndte at kunne ses på Chou Tien Chen, at han var mærket efter en lang turnering i Danmark. Verdens nummer fire spillede tog chancer og slog igennem på en lang række slag, og det syntes at virke. Bedst som Gemke havde styr på sættet ved 17-14, vandt taiwaneren syv af de næste otte point og tvang kampen ud i tredje sæt.

Én duel blev meget afgørende

Her fik Gemke en skidt start, da han kom bagud 1-4, men danskeren blev ved med at tro på det og spillede klogt mod en træt modstander. Bagud 7-10 kæmpede Gemke sig tilbage, og ved 11-11 kom formentlig den duel, der afgjorde kampen.

De to spillere endte i en maratonduel, hvor de lavede den ene vilde redning efter den anden, men til sidst endte det med, at Gemke bragte sig på 12-11. Chou Tien Chen stod med kroppen bøjet og brugte ketcheren som en stok for at holde sig oprejst. Gemke fortsatte derimod med at mose på og rykkede til 19-11, inden han afgjorde kampen med en skarp bold ved nettet.

Det var første gang i fire indbyrdes møder, at Gemke formåede at slå Chou Tien Chen. Tidligere har han tabt tre gange alene i år, hvor det er blevet til nederlag både ved India Open, Malaysia Open og VM i starten af august.

Nu kan Gemke, der ligger nummer 20 i verden, så se frem til et møde med sin landsmand Hans-Kristian Vittinghus, der indtager en 27.-plads:

- Det bliver sjovt. Vi har altid talt om, vi nok skulle mødes en dag, og nu er tiden kommet. Jeg ser frem til kapmen. Det er altid sjovt at spille mod en anden fra Danmark. Vi spiller næsten mod hinanden hver dag, så vi kender hinanden rigtig godt. Så det bliver en interessant kamp, sagde Gemke efter sin første runde.

Vittinghus spillede sig videre, da han slog hollandske Mark Caljouw i første sæt. Mia Blichfeldt er ligeledes videre efter en sejr over Linda Zetchiri fra Bulgarien.

Derimod blev det kun til en enkelt kamp for konstellationerne Mikkel Mikkelsen/Mai Surrow, Alexandra Bøje/Sara Lundgaard og Niclas Nøhr/Sara Thygesen.

Du kan se French Open på TV 2 SPORT og TV 2 Play fra torsdag-søndag.