Jan Ø. taber til kinesisk ærkerival og er ude af French Open

16x9
Jan Ø. Jørgensen tabte i to sæt til Chen Long. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

For anden gang i træk må Jan Ø. Jørgensen indkassere et markant nederlag til verdensstjernen Chen Long.

Det stod hurtigt klart, at Jan Ø. Jørgensen var i problemer, da han torsdag aften mødte den kinesiske verdensstjerne Chen Long.

Efter at danskeren havde tabt første sæt 10-21, så fulgtes de to ad i første halvdel af andet sæt, men så trak Chen Long fra og kunne i sidste ende smide danskeren hjem fra badmintonturneringen French Open med cifrene 21-10, 21-14.

Chen Long ligger i øjeblikket nummer 5 på verdensranglisten, mens Jørgensen ligger nummer 29.

Det lignede på lange stræk en gentagelse af de to badmintonspilleres sidste møde ved China Open for bare en måned siden, hvor Jørgensen også måtte se sig slået.

Tidligere på dagen kunne den danske kvindedouble Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, der i øjeblikket ligger nummer 15 i verden, besejre Denmark Open-finalisterne fra Japan Shiho Tanaka og Koharu Yonemoto.

De to danske kvinder vandt med 21-19, 21-19.

Torsdag bød også på en ren danskerduel, da Hans Kristian Vittinghus og Rasmus Gemke kæmpede om avancement.

Det var i lange stræk en meget lige kamp, og de to skulle da også gennem tre sæt, men i sidste ende vandt Gemke med sit mere aggressive spil. Han tog sejren hjem med cifrene 21-17, 19-21, 21-15.

Mia Blichfeldt var den sidste dansker på banen i anden runde. På den anden side af nettet stod den tidligere ungdomsverdensmester Gregoria Mariska Tunjung, som i sidste uge sendte Blichfeldt ud af Denmark Open.

Som en tro kopi af det seneste møde vandt Blichfeldt første sæt, men tabte de to sidste.

Dermed er Danmark repræsenteret med damedoublen og Rasmus Gemke i fredagens kvartfinaler.

Dem kan du se på TV 2 SPORT fra klokken 15.