Dansk mester igen på landsholdet: - Specielt at vende tilbage i en ny rolle

16x9
Mette Poulsen. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Som singlespiller blev Mette Poulsen vraget på badmintonlandsholdet. Nu er hun tilbage i varmen som doublespiller.

De sidste to år har været særdeles turbulente for badmintonspilleren Mette Poulsen.

I både 2017 og 2018 blev hun dansk mester i singlerækken, men allerede i slutningen af 2016 fik hun at vide, at hun ikke havde en fremtid på landsholdet. Der var simpelthen ikke tro på, at hun kunne drive det til noget stort på den internationale scene i single.

Det bliver selvfølgelig lidt specielt at vende tilbage i en ny rolle, men det er bare noget, man lige skal over

Mette Poulsen

Mette Poulsen holdt dog stædigt fast i ønsket om at spille single, men nu har gentagne mislykkede genoptræningsforsøg siden april fået hende til at skifte spor. Derfor er hun nu tilbage på landsholdet - som doublespiller.

- Jeg har mega blandede fornemmelser. Jeg har i lang tid vidst, at jeg havde muligheden med double. Tilbuddet har været oppe at vende i flere år, siger Mette Poulsen til TV 2 SPORT.

- Jeg har løbende været i kontakt med Kenneth (Jonassen, landstræner, red.) om den her doublesituation. Jeg kunne altid kontakte dem, hvis jeg tog et valg om, at det ikke længere skulle være single. Det har været megasvært for mig, for min store drøm har altid været at være singlespiller. Jeg tror også, at hvis den her skade, der kom i april, ikke var kommet, og jeg kunne se en udvikling i min træning, så var jeg måske ikke kommet i den her situation.

Fokus var væk

Hun snakkede derfor tingene igennem med sin klubtræner, Henrik 'PK' Rohde, og sammen blev det enige om, at fremtiden skulle ligge i double.

Mette Poulsen mistede nemlig troen på, at hun kunne træne sig tilbage til et højt niveau som singlespiller, så i starten af september traf hun og Rohde beslutningen.

- Jeg kan mærke, det er det rigtige, og fra den dag har jeg fået energien, lysten og motivationen tilbage. Jeg glæder mig egentlig bare til at starte på noget nyt.

- Det var sindssygt hårdt ikke at kunne træne fuldt ud i en lang periode, og de nederlag, jeg har fået de sidste turneringer og i holdkampe, har virkelig sat sig. Det har sat sig mentalt på mig, og det har 'PK' kunnet mærke. Der var en periode i træningen, hvor jeg ikke rigtig var til stede.

- Mit fokus var væk. Det kunne han se, og jeg kunne mærke det, så vi satte os ned og snakkede det igennem.

- Det med at øge min træningsmængde troede jeg ikke på, min krop kunne uden at gå i stykker igen. Det var egentlig der, jeg sagde, at jeg ikke kunne klare et genoptræningsforløb mere. Jeg synes, det sidste halve år har været superhårdt med de ting, jeg har været igennem for at kunne stå klar i træningsdelen.

Specielt med ny rolle

Selvom hun som singlespiller blev smidt af landsholdet, ser Mette Poulsen ikke nogen problemer i forholdet til landstræneren og  hans team.

- Jeg har hele tiden været indforstået med, at det var vilkårene. De gør deres arbejde, og det de mener, er det rigtige. Det kan man være enig eller uenig i, men jeg kan ikke se, at det skulle give et problem på nogen måde. Jeg har været i dialog med Kenneth og haft møder. Det har været rigtig positivt, og jeg synes, vi har fået det snakket godt igennem om, hvad der skal ske nu. Det bliver selvfølgelig lidt specielt at vende tilbage i en ny rolle, men det er bare noget, man lige skal over. Jeg tror, det bliver rigtig, rigtig godt, siger Mette Poulsen.

Badminton Danmark har ikke meldt ud, hvem Mette Poulsen skal danne par med i double. Det er på plads, hvem hun skal spille med, men Mette Poulsen vil endnu ikke selv ud med, hvem der er tale om.

Dog slår hun fast, at hun ikke vender tilbage på landsholdet 'bare' for at være med.

- Jeg følte mig ikke færdig. Jeg føler, jeg har en masse at byde på. Jeg ved godt, jeg spiller en god double. Det har jeg altid fået at vide og selv syntes. Det er en ny drøm, der skal leves ud. Ligesom i single er målet at komme til tops, hvor det er rigtig sjovt.