Omdiskuteret dansk mester dropper single og vender tilbage på landsholdet

16x9
Mette Poulsen skriver på sin Instagram-profil, at hun stopper sin singlekarriere. Foto: TV 2 SPORT

Mette Poulsen har vundet DM-guld de seneste to år i damesingle. Nu stopper hun sin singlekarriere, men vender tilbage på landsholdet i double.

To DM-titler i damesingle var ikke nok at overbevise Badminton Danmark om, at Mette Poulsen skulle være en del af landsholdet i damesingle. I slutningen af 2016 fik hun at vide, at de ikke længere troede på hendes muligheder for at opnå internationale resultater.

Efterfølgende lykkedes det Mette Poulsen at vinde EM-bronze udover de to DM-guldmedaljer i 2017 og 2018. Nu vælger den 25-årige Skovshoved-spiller dog at indstille sin singlekarriere, fordi hun i stedet skal til at satse på doublekategorien.

Det fortæller hendes klubtræner, Henrik 'PK' Rohde, til TV 2 SPORT. I de seneste snart to år har han arbejdet sammen med Mette Poulsen i Skovshoved, efter Badminton Danmark droppede hende i damesingle på landsholdet.

- Fremtiden for Mette bliver i double, hvor hun skal tilbage på landsholdet. Det har været fedt for mig at arbejde sammen med Mette, og derfor er det hårdt, at vores fælles mål om at levere i damesingle ikke lykkedes. De to år er gået stærkt, og jeg føler dårligt, vi nåede at komme i gang, men alting har en ende, og det har Mettes singleforløb også nu, siger Henrik Rohde.

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, ønsker ikke at kommentere oplysningerne på nuværende tidspunkt, men han henviser i stedet til, at forbundet udsender en pressemeddelelse i løbet af onsdagen vedrørende ændringer på landsholdet.

Kroppen har sagt fra

Ved DM tidligere i år udtalte Mette Poulsen, at det havde været hårdt ikke at være en del af landsholdet. Selv skriver Mette Poulsen dog på sin Instagram, at det ikke er den manglende plads på landsholdet, men skader og manglende lyst til at fortsætte, der er skyld i, at hun stopper i damesingle.

- De sidste mange måneder har min krop langsomt sagt fra, og efter tre genoptræningsforløb for mit baglår er min krop stadig ikke, hvor jeg ønsker, den skal være. Frustration og tvivl har presset på, samtidig med min motivation, lyst og tro på tingene har været svækket.

- Jeg føler, alle muligheder er blevet testet for at finde alternativer til min træning, uden det er lykkedes, hvilket har resulteret i, jeg har valgt at stoppe min singlekarriere på internationalt niveau, skriver den dobbelte DM-vinder, der sikrede sin anden titel tilbage i februar ved at slå Mia Blichfeldt i finalen.

Mette Poulsen vandt DM i damesingle for andet år i træk, selvom hun er blevet smidt af landsholdstræningen. Video: Ronni Burkal Nielsen

'Drømmen brast'

TV 2 SPORT har efterfølgende fået en kommentar fra Mette Poulsen, for hvem det ikke var noget let valg.

- Det har været megasvært for mig, for min store drøm har altid været at være singlespiller. Jeg tror også, at hvis den her skade, der kom i april, ikke var kommet, og jeg kunne se en udvikling i min træning, så var jeg måske ikke kommet i den her situation, siger hun.

- Jeg kan mærke, det er det rigtige, og fra den dag har jeg fået energien, lysten og motivationen tilbage. Jeg glæder mig egentlig bare til at starte på noget nyt.

Henrik 'PK' Rohde fortæller, at Poulsen spiller yderligere tre internationale turneringer i henholdsvis Bulgarien, Norge og Skotland, inden hun definitivt dropper damesingle.

- De sidste par måneder, hvor beslutningen har været taget om at gå fra single til double, har vi arbejdet meget mere på mixed- og damedouble i klubben. Så vi har gjort Mette så klar som overhovedet muligt til at vende tilbage på landsholdet.

- Det har været sjovt og lærerigt, for ligeså snart Mette tog valget om at satse på double, slog hovedet fra i forhold til single. Det har været interessant at følge, og hun har haft svært ved at levere internationalt lige siden, siger Henrik Rohde.

Mette Poulsen var rørt til tårer, da hun vandt DM for anden gang.
Mette Poulsen var rørt til tårer, da hun vandt DM for anden gang. Foto: TV 2 SPORT

Valget om at stoppe i damesingle efter intenst arbejde i klubben har også ramt Skovshoved-træneren. For ham og Mette Poulsen har det været et fælles mål at præstere, men kampen alene blev for svær i forhold til de muligheder, som resten af verdens damesingler har i dagligdagen.

- Det har også været en ærgerlig beslutning for mig, for det har fandeme været sjovt. Mette har været med til at bygge vores træningsmiljø op i Skovshoved, hvor det nu er attraktivt, og vi har mange spillere. Det er en drøm, der er brast, og det har været enormt hårdt. Det har jeg også kunnet høre på Mettes stemme, når vi har talt om, at drømmen nu er slut, siger Skovshoved-træneren.

Toppede sin damesingle som nummer 26 i verden

Internationalt spillede hun sin sidste kamp ved den mindre turnering Belgian International i midten af september, hvor hun røg ud i anden runde til landsmandinden Irina Amalie Andersen.

To uger forinden havde hun også deltaget i Super 300-turneringen Spain Masters, hvor hun i anden runde tabte til verdens nummer 26, Kirsty Gilmour fra Skotland.

Selv nåede Mette Poulsen sin højeste placering på verdensranglisten som netop nummer 26 i sommer 2017, mens hun efter færre og færre turneringer og dårligere resultater lige nu ligger nummer 83 i verden i damesingle.

Mandag spillede hun med for sit klubhold Skovshoved, da de noget overraskende tabte til Team Skælskør-Slagelse. Mette Poulsen vandt dog sin kamp i damedouble med Sara Thygesen.