Antonsen vinder langstrakt affære i Kina

16x9
Anders Antonsen er slået ud af Japan Open efter en enkelt kamp. Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix

Anders Antonsen har slidt sig videre til kvartfinalen i Fuzhou China Open. To missede matchbolde gjorde dog kampen til en lang omgang.

Se Antonsen-Chen Long på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Anders Antonsen har vundet sin anden kamp i træk ved Fuzhou China Open, hvilket sender ham videre til fredagens kvartfinaler.

Torsdag vandt Antonsen med 21-14, 20-22, 21-16 over japanske Kenta Nishimoto. Opgøret trak ud efter andet sæt, hvor Antonsen kunne have sikret sejren med to matchbolde.

De to spillere har mødt hinanden fire gangen inden torsdagens kamp i kinesiske Fuzhou. Anders Antonsen har vundet tre af de fire opgør, senest ved Indonesia Open i juni.

Nøjagtigt som dengang fik Antonsen en glimrende start på kampen. Danskeren, der ligger nummer 20 på verdensranglisten, førte fra start til slut i sættet. Antonsen udnyttede tilmed sin første sætbold og kunne dermed lukke et komfortabelt sæt med 21-14.

Andet sæt var en noget mere lige affære, hvor Antonsen dog var en my foran ranglistens nummer 11 i størstedelen af sættet. Danskeren spillede sig endda til to matchbolde, men i modsætning til første sæt kneb det lidt med effektiviteten. Det gav Nishimoto en lille åbning, og japaneren slog til på sin første sætbold. Han lukkede andet sæt med 22-20.

Starten på tredje sæt var et flashback til kampens første sæt. Antonsen kom hurtigt foran, tilmed med 4-0, og med endnu en stime bragte han sig endda på 12-5. Det forspring skrumpede under de efterfølgende bolde, men efter stillingen 13-12 vandt danskeren fire dueller i træk. Det skabte et afgørende hul mellem duellanterne, og denne gang formåede Anders Antonsen at udnytte sin anden matchbold. Han vandt dermed sættet med 21-16.

I kvartfinalen skal Anders Antonsen møde enten Chen Long eller Jen Hao Hsu.

Vittinghus slået ud

Med sejren er Anders Antonsen den eneste danske herresinglespiller, der er med i fredagens program.

Hans-Kristian Vittinghus er nemlig ude af turneringen i Kina, hvor verdensetteren, Kento Momota, var for stor en mundfuld.

Hans Kristian Vittinghus kom hurtigt i problemer. 11-4 stod det i japanerens favør ved sidebytte i første sæt. Danskeren fik reduceret forspringet til to point, men den kortvarige opblomstring var ikke nok for danskeren, der tabte med otte.

Også i tredje sæt var Kento Momota i teten fra start til slut, hvorfor danskeren er ude af Fuzhou China Open med cifrene 13-21, 15-21.

Til gengæld er Kim Astrup og Anders Skaarup klar til kvartfinalen i herredouble efter en sejr i to sæt.

21-19, 21-18 slog danskerne de kinesiske French Open-vindere Chengkai Han og Haodong Zhou.

Begge danske kampe vises på tv-banen fredag. Doublen spiller omkring klokken 11.30, mens Antonsen spiller kampen efter.