Antonsen forlader Fuzhou China Open som sidste dansker

Anders Antonsen må rejse hjem fra Fuzhou i Kina efter kvartfinalen, hvor han blev slået af Chen Long.

Kvartfinalen blev Anders Antonsens sidste kamp ved Fuzhou China Open.

Fredag tabte verdensranglistens nummer 19 i to sæt til Chen Long fra Kina. Kampen endte 21-18, 21-16.

Første sæt begyndte meget jævnbyrdigt, hvor duellanterne skiftedes til at vinde en lille stime af dueller. Først efter opholdet trak Chen Long lidt fra Anders Antonsen, der dog holdt afstanden på et par point.

Især ved Antonsens reducering til 17-18 var der håb om en dansk sætsejr. En duel ved nettet endte med, at Antonsen holdt sin ketsjer helt stille foran nettet, så Chen Long slog bolden ind i den og tabte duellen. Kineseren forsøgte sig med en lille appel til dommeren, men det var nytteløst.

Desværre for Antonsen viste duellen sig at være uden den store betydning. Kort efter havde han en sætbold mod sig, og med 21-18 vandt Chen Long det første sæt.

Alle danskere er slået ud

Anders Antonsen og Chen Long har mødt hinanden fire gange inden kvartfinalen ved Fuzhou China Open. Chen Long har vundet tre gange, og det styrkeforhold afspejlede sig i fredagens kamp.

Verdensranglistens nummer fem førte med 11-7 ved opholdet, og trods flere gode slag formåede Antonsen ikke andet end at hænge nogenlunde på.

Chen Long forsvarede sin føring på tre-fire point, og mod slutningen af sættet blev den tilmed udbygget. Efter 54 minutter spillede forhåndsfavoritten sig til en håndfuld matchbolde, og efter to danske dueller slog Antonsen bolden i nettet. Han tabte andet sæt med 21-16.

Tidligere på dagen blev Kim Astrup og Anders Skaarup slået ud i herredouble. De tabte i to sæt til verdensetterne Gideon og Sukamuljo.  

Det betyder, at alle danskere er slået ud af Fuzhou China Open.