Internationalt forbund er opmærksom på ‘skandalekamp’ mellem landsmænd

Fredagens kvartfinale mellem de kinesiske badmintonpar Li/Liu og He/Tan har været udskældt for aftalt spil.

To dage efter ’skandalekampen’ ved Fuzhou China Open går det internationale badmintonforbund BWF ind i sagen, hvor Li/Liu og He/Tan er blevet hængt ud for at spille ekstraordinært dårligt med vilje.

I en kortfattet mail til TV 2 SPORT fortæller forbundets kommunikationsansvarlige, at man holder øje med kampens efterspil.

- BWF er opmærksom på de kommentarer, der er skrevet på de sociale medier. Lige nu afventer vi den officielle turneringsrapport. Inden den foreligger, har vi ikke flere kommentarer, lyder det.

Sagen startede, da Hans-Kristian Vittinghus skrev om kampen på sine sociale medier. Ifølge danskeren, der kalder opgøret for en skandale, lavede kineserne mere eller mindre fejl med vilje. Første sæt blev vundet på bare ni minutter, vurderer den danske badmintonspiller.

- De slog den ene bold efter den anden ud over måtten. Altså flere meter forbi stregerne. Det gør man bare ikke på det her niveau, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Han overværede kampen sammen med blandt andre Mads Kolding og Mathias Christiansen. De blev så irriteret over kampens forløb, at de gik ned til turneringsledelsen og gjorde dem opmærksom på, hvad de følte, var en farce.

- Turneringsledelsen gik så hen til kampdommeren, der tog kontakt til de fire spillere, siger Hans Kristian Vittinghus.

Badminton Europe overvejer indgreb

TV 2 SPORTs badmintonekspert har ligeledes kritiseret episoden, der også optager det europæiske badmintonforbund.

Badminton Europe vil i løbet af de næste dage finde ud af, om medlemslandene ønsker et europæisk indgreb.

- Hvis alle (badmintonforbund) kigger på hinanden, sker der ikke rigtig noget, men det er i hvert fald en sag, jeg følger nøje i de næste dage. I starten af næste uge vil jeg stikke en finger i jorden for at finde ud af, om det er noget, der bliver reageret på. Om det afstedkommer en officiel henvendelse fra vores side, skal jeg lige have clearet med vores politiske bagland, siger generalsekretær i Badminton Europe, Brian Agerbak​, til TV 2 SPORT.

Jiting He og Qiang Tan endte med at vinde kampen 21-15, 14-21, 21-19. Lørdag spillede de sig sikkert videre til finalen, hvor verdensetterne Gideon og Sukamuljo dog var for stærke. Kineserne tabte finalen 27-25, 17-21, 17-15.