Jan Ø. vinder efter gigantisk comeback

16x9
Jan Ø. er videre til anden runde i Hong Kong Open. Foto: TV 2 SPORT

Efter at have tabt første sæt var Jan Ø. Jørgensen bagud 7-17 i andet, men fik alligevel vendt kampen.

Længe så det ud, som om badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen for anden uge i træk måtte forlade en international turnering allerede efter første runde.

Men med en kraftpræstation fik nordjyden vendt det, der lignede et sikkert nederlag til Tommy Sugiarto i Hong Kong Open til en sejr i tre sæt med cifrene 17-21, 21-19 og 21-10.

Efter at have tabt første sæt var Jan Ø. Jørgensen bagud 1-10 og 7-17 i andet, men fandt på en eller anden måde en vej tilbage i en kamp, der syntes tabt.

- Jeg tænker undervejs, kampen er ved at glide ud af hænderne på mig, og jeg har en fridag torsdag, inden jeg skal hjem. Men så prøver jeg bare at holde mig inde i kampen og spille så rigtigt som muligt. Det giver noget afkast, og så kan jeg mærke, han bliver usikker, jo tættere jeg kommer på, siger Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

Danskeren vandt otte bolde i træk og skabte tilsyneladende usikkerhed hos den 30-årige indoneser, der er nummer ti på den aktuelle verdensrangliste.

Sugiarto kom dog foran 18-15 og siden 19-17, men initiativet lå fortsat hos danskeren, der med fire vundne bolde i træk tog sig af sættet.

I det afgørende sæt fortsatte Jan Ø. Jørgensen dominansen. Sugiarto halsede efter, og efter en reducering til 10-15 var der ikke mere tilbage i indoneseren. Trods det flotte comeback og den store sejr var det en begrænset jubel fra den danske herresingle.

- Det er min første top 10-skalp i år, og det betyder rigtig meget for mig. Så det er jeg rigtig glad for, men hvis jeg skal være helt ærlig, så er det jo ikke andenrundekampe, jeg spiller for. Jeg vil mere, og det er det, der hele tiden er målet og det, jeg arbejder hen imod. Det er uændret med denne sejr. Så jeg er selvfølgelig glad, men jeg vil mere, tilføjer danskeren.

Jan Ø. Jørgensen møder i anden runde Lee Dong Keun fra Sydkorea, der overraskende besejrede tredjeseedede Chou Tien Chen fra Taiwan.

Flere andre danske singlespillere lever også videre i turneringen. Få hele overblikket over de danske kampe her.