Dansk talent møder spiller af ’anden kaliber’ i finale ved ungdoms-VM

Line Christophersen er gevaldigt undertippet, når hun søndag aften spiller mod nummer 28 i verden for seniorer i U-VM-finalen.

Se finalen omkring klokken 19.45 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

18-årige Line Christophersen står søndag aften over for sin karrieres hidtidige højdepunkt, når hun spiller finale ved ungdoms-VM.

Her venter der kompetent malaysisk modstand i form af tredjeseedede Goh Jin Wei, som er nummer 28 i verden hos seniorerne. Derfor bliver den 18-årige malaysier også betragtet som favorit til at løfte trofæet.

- Det bliver selvfølgelig en hård kamp i morgen (søndag, red.). Det skal være sværere i finalen. Malaysieren har tidligere deltaget i World Tour-turneringer, så uden at tage noget fra vores eget spil kan jeg godt sige, at det er en spiller af en anden kaliber, siger U19-landstræner Jesper Hovgaard til badminton.dk.

Den store respekt for modstanderen giver god mening ifølge TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Der er markant forskel. Goh begår sig allerede på internationalt seniorniveau og er lige nu nummer 28 i verden med sejre over spillere i verdenstoppen. Derudover er hun også qua sin placering på verdensranglisten kvalificeret til de største turneringer – noget, som de alle kæmper for at opnå, siger Jim Laugesen.

Der kræves med andre ord en præstation ud over det sædvanlige, hvis danskeren skal kunne overraske, men hvis nogen skulle kunne gøre det, skal det næsten være Line Christophersen, som hele turneringen igennem har overrasket og vist stor mental styrke. Det kræver også en god gameplan, og her har Jim Laugesen et godt råd.

- Line skal prøve at gøre banen stor og prøve at gøre det til en fysisk kamp. Goh er en stærk teknisk type, og derfor skal man finde mulighederne for, at hun bliver presset til at lave fejl, siger han og slår igen fast, hvad der venter hende:

- Det er en stigning uden for kategori, Line Christophersen står over for.

Goh Jin Wei ved, hvad det drejer sig om. Som 15-årig vandt hun ungdoms-VM, mens hun to år senere fik en bronzemedalje.