Dansk gave ved sæsonfinalen - specielt scenarie inden sidste kamp

Den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup kan selv afgøre, om de skal videre til semifinalen ved sæsonfinalen.

De danske debutanter og samtidig Danmarks eneste repræsentanter ved sæsonfinalen, Kim Astrup og Anders Skaarup, står med alle kort på hånden til at spille sig videre til semifinalen.

Jovist venter der fredag en afgørende gruppekamp mod verdensmestrene, Li Junhui og Liu Yuchen fra Kina, men torsdag serverede kineserne både en gave for dem selv og det danske doublepar.

Jeg vil altid have fair spil (...). Når det så er sagt, så skal kineserne også tænke på at vinde turneringen

Jim Laugesen, badmintonekspert

På imponerende vis slog Li og Liu de indonesiske verdensettere, Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo, i to sæt, hvilket efterlader 'Dødens Gruppe' med et noget specielt scenarie inden de sidste to gruppekampe fredag.

Med sejren er kinesiske Li Junhui og Liu Yuchen allerede kvalificeret til semifinalen med to sejre, og nu kan kineserne selv bestemme, om de vil sende verdens ubetinget bedste par over lang tid, Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo, ud af turneringen.

Taber kineserne til Kim Astrup og Anders Skaarup, så vil de nemlig sende danskerne videre sammen med dem selv. Og så vil resultatet af indonesernes sidste kamp mod et andet kinesisk par ikke få indflydelse på regnskabet, der lige nu tæller:

  1. Li Junhui og Liu Yuchen, 2-0 i sejre, 4-1 i sæt
  2. Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo, 1-1 i sejre, 2-3 i sæt
  3. Kim Astrup og Anders Skaarup, 1-1 i sejre, 3-2 i sæt
  4. Han Chengkai og Zhou Haodong, 0-2 i sejre, 1-4 i sæt

En dansk sejr i to sæt over Li/Liu vil betyde, at første- og andenpladsen fordeles på følgende måde:

  1. Kim Astrup og Anders Skaarup, 2-1 i sejre, 5-2 i sæt
  2. Li Junhui og Liu Yuchen, 2-1 i sejre, 4-3 i sæt

Uanset udfaldet af Gideon og Sukamuljos sidste kamp kan indoneserne maksimalt spille sig op på 2-1 i sejre og 4-3 i antal sæt. Det betyder, at man så vil kigge på det indbyrdes opgør, hvor de kinesiske verdensmestre Li og Liu altså vandt.

En dansk sejr i tre sæt over kineserne vil betyde, at første- og andenpladsen fordeles på følgende måde:

  1. Kim Astrup og Anders Skaarup, 2-1 i sejre, 5-3 i sæt
  2. Li Junhui og Liu Yuchen, 2-1 i sejre, 5-3 i sæt

I så fald vil indoneserne stadig ikke kunne hente hverken danskerne eller kineserne.

Samtidig har det ikke den store betydning, om man bliver nummer et eller to i gruppen. Hvis man bliver etter, vil man stadig kunne møde begge toere i en semifinale, og på papiret ser der ikke ud til at komme noget skræmmende fra gruppe B. Omvendt vil det være langt mere skræmmende at kunne stå overfor Gideon og Sukamuljo igen i en semifinale.

- Jeg vil altid have fair spil, og at man giver den gas, hvilket reglerne også foreskriver. Når det så er sagt, så skal kineserne også tænke på at vinde turneringen. De har brugt mange kræfter og havde en rigtig hård første kamp mod landsmændene, og det samme havde de imod Gideon og Sukamuljo.

- Det vil være spildte kræfter at gå ud og give alt mod danskerne for at slå dem ud, hvis de så får Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo igen i en semifinale. Så der er nogle ting, der taler for, de kan tænke i de baner, men det er ikke noget, der er specielt sjovt at snakke om, siger badmintonekspert Jim Laugesen.

Samtidig holder han fast i med erfaring fra sin egen karriere, at man som elitesportsmand altid vil tænke på, hvordan man kan vinde, og hvordan man nemmest når sit mål. Og hvis kineserne har tænkt sig at spille igennem i tredje gruppekamp, så har danskerne én simpel opgave fra start.

- Hvis jeg var Kim og Anders, ville jeg tænke i at vise Li og Liu, at de vil gøre det hårdt fra starten af kampen. Og hvis kineserne har tænkt sig at spille igennem, så skal de sørge for, at kineserne står uden kræfter til en semifinale. Så kan de selv lege med den tanke. Det bliver i hvert fald spændende, siger Laugesen.

Danskerne tænker ikke i scenarier

Hvis ovenstående skal i spil, kræver det først og fremmest, at Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo slår kinesiske Han Chengkai og Zhou Haodong i sidste gruppekamp, hvilket på ingen måde er givet.

Vinder de unge kinesere derimod, så vil de spille Kim Astrup og Anders Skaarup videre til semifinalen, før danskerne overhovedet er gået på banen. Uanset om det bliver en kinesisk sejr i to eller tre sæt.

- Vi glæder os rigtig meget til sidste kamp, og vi kommer til at ville dø på banen. Vi vil kaste os efter alle bolde, og vi vil virkelig bare mose på. Uanset stillingen i gruppen. Kineserne skal se, at vi virkelig vil det her, og hvis de skal slå os, så skal de have arbejdshandskerne på.

Hvad tænker du om et scenarie, hvor I og kineserne sammen kan spille verdensetterne ud af turneringen?

- Hmm, det tænker vi ikke over. Vi er jo heldigvis i den position, at vi skal tage sejren selv. Vi forventer på ingen måde, det bliver let, så vi er klar og moviterede til at give den fuld smæk. Så ser vi, hvad der sker.

- Det nytter ikke at tænke over alle mulige scenarier i vores situation, for vi ved, at vi skal spille vores bedste for at slå Li og Liu, hvilket er det, vi fokuserer på, siger Kim Astrup til TV 2 SPORT.

Se de afgørende opgør fredag på TV 2 SPORT. De to herredoubler i danskernes gruppe starter omkring klokken 11.45.