Verdens bedste trækker sig - danskere klar til semifinalen ved sæsonfinalen

En skade har tvunget Marcus Gideon til at trække sig fra sæsonfinalen. Dermed er Kim Astrup og Anders Skaarup videre inden sidste gruppekamp fredag.

Verdens bedste herredouble Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo fra Indonesien kommer ikke til at forsvare deres titel ved sæsonfinalen i badminton.

Smerter i nakkeregionen har tvunget Gideon til at trække sig, og dermed er makkeren Sukamuljo også nødt til at forlade årets sidste turnering før tid.

- Marcus/Kevin trækker sig fra BWF World Tour Finals, fordi Marcus led en nakkeskade i kampen i går (mod Li Junhui/Liu Yuchen, red.). Og der var også problemer med hans øjne, skriver Badminton Indonesia på Facebook.

Marcus/Kevin mundur dari BWF World Tour Finals karena Marcus alami cedera leher sejak pertandingan kemarin. Dan ada...

Posted by Badminton Indonesia on Thursday, December 13, 2018

Gideon og Sukamuljo rejser nu hjem til Indonesien. Førstnævnte for at modtage ordentlig behandling, oplyser han i en pressemeddelelse fra det internationale badmintonforbund, BWF.

- Selvfølgelig er vi ikke glade, men hvad kan vi gøre? Det var ikke planen at blive skadet, siger Marcus Gideon videre i meddelelsen.

Astrup og Skaarup videre

Det indonesiske exit betyder, at Kim Astrup og Anders Skaarup er sikre på at gå videre til semifinalerne lørdag, inden deres tredje og sidste kamp i 'dødens gruppe'.

Den danske herredouble møder fredag middag de kinesiske verdensmestre Li Junhui og Liu Yuchen, og de to par skal nu spille om første- og andenpladsen i gruppen, da Gideon og Sukamuljos resultater slettes.

Jeg har tidligere set, at spillere, der ikke gav den gas i sidste gruppekamp, også tabte dagen efter

Jim Laugesen, TV 2 SPORTs badmintonekspert

Det betyder dog ikke helt så meget at blive gruppevinder, da der trækkes lod til semifinalerne. Nummer et i gruppen møder enten toeren fra samme gruppe eller nummer to i den anden gruppe.

- Det er vigtigt, at Kim Astrup og Anders Skaarup spiller kampen mod Li og Liu, som de har spillet de to første gruppekampe. De skal ikke begynde at tænke så meget over, hvem de kan møde og ikke møde, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

- Danskerne er inde i en god rytme, og den skal de for alt i verden forsøge at fastholde. Jeg har tidligere set, at spillere, der ikke gav den gas i sidste gruppekamp, også tabte dagen efter.

- Astrup og Skaarup skal fortsætte det fantastiske spil, de har lagt for dagen ved sæsonfinalen i Kina. Det vil være det bedste for dem og også for sporten, slutter Laugesen.

Såfremt danskerne bliver nummer et i gruppen, møder de enten Li og Liu igen eller Chen Hung-ling/Wang Chi-lin eller Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan.

Ender danskerne på andenpladsen i 'dødens gruppe', møder de enten Li og Liu igen eller Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe fra Japan.

Tilbagevendende problem for Gideon

Det er ikke første gang, Marcus Gideon er plaget af nakkesmerter. Også ved French Open i oktober fortalte han, at han havde problemer. Og faktisk led indoneseren også af smerter i nakkeregionen ved sæsonfinalen i fjor.

Alligevel var han i stand til at spille, og han vandt turneringen sammen med Kevin Sukamuljo.

Gideon og Sukamuljo blev før sæsonfinalen kåret til årets mandlige badmintonspillere af det internationale badmintonforbund, BWF.