Blichfeldt lukker og slukker - Danmark klar til EM-finalen

Danmark var aldrig rigtig presset af Holland, da danskerne vandt med 3-0 og dermed spillede sig i EM-finalen, hvor Tyskland venter.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen gav Danmark den bedst tænkelige start på EM-semifinalen, der spilles på Frederiksberg.

Knap en time efter fulgte Viktor Axelsen op på sejren, selvom det aldrig rigtig blev kønt, inden damesinglen Mia Blichfeldt lukkede showet foran de danske tilskuere. Dermed vandt Danmark semifinalen 3-0 over Holland, uden de sidste to kampe blev nødvendige at spille.

Sådan gik det EM-semifinalen mellem Danmark og Holland.
Sådan gik det EM-semifinalen mellem Danmark og Holland. Foto: Screendump/Tournamentsoftware

Flot dansk start

I mixed doublen var det et nervepirrende førstesæt, der blev fulgt op af et mere overbevisende andet sæt, da danskerne vandt 21-19, 21-15 over Robin Tabeling og Selena Piek fra Holland.

- Det gled ikke helt, som vi gerne ville i første sæt, men det var også hollændernes fortjeneste. Vi snakkede om at holde på, være skarpe og holde det tæt med dem. Vi var heldige og snu nok til at snuppe første sæt til sidst, lød det fra Christinna Pedersen, der blev bakket op af sin makker:

- Det var rart at få første sæt hjem med 21-19. Det gav ro i maven, efter vi smed en 19-14-føring mod dem den anden dag i første sæt. Vi kom ud med et helt andet udgangspunkt, og så fik vi flow i vores spil og begyndte at spille rigtig godt. Det var en ganske fin præstation, sagde Mathias Christiansen.

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen kæmper imod Robin Tabeling og Selena Piek fra Holland om en finaleplads ved EM for blandede hold. Video: Malthe Henriksen

Axelsen og Blichfeldt fuldførte jobbet

Verdensmesteren i herresingle fra 2017, Viktor Axelsen, blev sendt i aktion mod hollænderen Mark Caljouw, og det blev en mærkværdig affære.

Første sæt vandt danskeren overbevisende med 21-7, men herefter gik Axelsen helt kold og tabte 8-21. I tredje og afgørende sæt fandt Axelsen dog tilbage på et niveau, der var nok til at vinde sættet med 21-16.

- Det var meget rodet. I første sæt kommer jeg meget godt ud og føler mig okay frisk. Så får han bedre fat i andet sæt, og af en eller anden grund begynder jeg at føle mig langsom og træt. Men jeg er glad for, jeg hev sejren, sagde Axelsen til TV 2 SPORT og konkluderede med blandede følelser:

Viktor Axelsen spillede imod Mark Caljouw i EM-semifinalen. Video: Malthe Henriksen

- Jeg ville gerne være kommet ud til kampen med hurtige ben og vinde med otte og ti, men Mark spiller rigtig godt, og når han først får fat, så er det svært. Og det synes jeg, han gjorde i dag. Der er nogle ting, jeg gerne ville have gjort bedre, men sådan var det ikke i dag.

For to dage siden havde damesinglen Mia Blichfeldt ingen problemer med at slå hollænderen Gayle Mahulette sikkert i to sæt, men lørdag måtte der mere arbejde til i semifinalen.

Hollænderen bragte sig foran 8-2 og førte stort set hele første sæt, inden danskeren fik kontakt mod slutningen. Blichfeldt overlevede en sætbold ved 19-20 og lukkede kort efter sættet med 22-20.

Andet sæt blev ren opvisning fra Blichfeldt, og så kunne hun juble efter at have spillet Danmark i EM-semifinalen. Her venter et møde med Tyskland - den nation, der i 2013 brød den danske dominans med ni EM-triumfer i træk. Dermed er Tyskland også den eneste nation siden 1996, der har løftet trofæet en enkelt gang, mens Danmark har siddet på resten.

Du kan se søndagens EM-finale på TV 2 SPORT og TV 2 Play fra klokken 13.45.