Stjerne tilbage - Danmark overrasker til EM-semifinale

16x9
Kim Astrup skal i aktion for første gang efter sin skade. Foto: Screendump

Kim Astrup er hevet op af hatten, mens der også er fundet plads til et ungt talent, når Danmark møder Holland i kampen om en finaleplads ved EM.

Efter at have misset flere holdkampe i Badmintonligaen, det individuelle DM og de tre gruppekampe ved EM er verdens nummer seks Kim Astrup tilbage i herredouble med sin vante makker, Anders Skaarup.

I mixed double er der igen fundet plads til Mathias Christiansen og Christinna Pedersen, mens singlerne er Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt. Til sidst må man stadig formode, at Sara Thygesen ikke er i stand til at spille på grund af sin knæskade, og derfor skal blot 19-årige Alexandra Bøje spille damedouble med Maiken Fruergaard, hvis semifinalen når ud i kamp fem.

Det er en positiv overraskelse, Astrup er tilbage, og det forbedrer Danmarks chancer gevaldigt i herredoublen

Jim Laugesen, badmintonekspert
Holdopstillingen til Danmarks EM-semifinale.
Holdopstillingen til Danmarks EM-semifinale. Foto: Screendump/Tournamentsoftware

I knockoutkampene ved EM for blandede hold stopper en holdkamp, når første land når tre sejre. Derfor er det stadig ikke sikkert, at Kim Astrup kommer på banen lørdag i Frederiksberg Hallerne, men landstræner Jakob Høi forsikrer, at han er klar, hvis det når så langt.

- Det har hele viden været et spørgsmål om, vi skulle være "klar til tiden". Kim har meldt afbud til flere ting de sidste par uger, men vi har hele tiden sigtet efter, han skulle være klar torsdag. Men vi syntes, vi ville passe lidt ekstra på og følge den helt rigtige plan, så nu er han tilbage. Han har også trænet i baggrunden, og vi er overbevist om, han er klar til at spille i dag, siger Jakob Høi.

Tiltroen er også stor hos landstræneren, hvis 19-årige Alexandra Bøje i tilfælde af 2-2 i holdkampen skal på banen til femte og afgørende kamp i den noget uvante konstellation med Maiken Fruergaard.

- Vi synes, det er spændende og helt relevant. Bøje har både fysik, hurtighed og frækhed til at stå der. Vi har specielt set hende i mixed double på den store scene, hvor hun er modig til at træde frem. Hun tør at gøre det, selvom det er tætte kampe. Så vi har fuld tillid til hele det hold, vi har sat sammen.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen forudser en tæt holdkamp, hvor Danmark dog er favoritter.

- Vi har ikke vidst, hvor langt Kim Astrup har været i sit skadesforløb, men det er en positiv overraskelse, han er tilbage, og det forbedrer Danmarks chancer gevaldigt i herredoublen. Mixed doublen ser til gengæld ud til at blive tæt, mens Holland må anses som favoritter i damedouble.

- Danmark har forhåbentlig så stærke singler, at vi ikke når helt ud til kamp fem, for ser man holdopstillingen, må danskerne være favoritter til først at nå tre sejre. Vinder de mixed doublen, står de med det ene ben i finalen, siger Jim Laugesen.

Du kan se semifinalerne og finalen fra EM i badminton lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 Play. Danmark spiller semifinale lørdag klokken 14.