Dansk double lider overraskende og bekymrende nederlag

16x9
Mathias Christiansen og Christinna Pedersen kommer ikke til at vinde Spain Masters, efter det blev til nederlag i første runde. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mixed doublen med Christinna Pedersen og Mathias Christiansen tabte uventet i første runde af Spain Masters.

Danmarks stærkste mixed double i badminton med Christinna Pedersen og Mathias Christiansen løb tirsdag ind i et sensationelt nederlag, da de tabte med 21-14, 21-14 til det franske par Thom Gicquel og Delphine Delrue i første runde af Spain Masters.

Danskerne var seedet til at vinde den spanske turnering, mens det franske pars placering som nummer 48 i verden indikerer, at det burde have været en overkommelig opgave for danskerne. 

Derfor kommer nederlaget som et gedigent chok for TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen.

- Det er højest, højest overraskende og også noget bekymrende. Christinna og Mathias er et langt bedre par end franskmændene, fortæller Jim Laugesen. 

Vi skal ikke mere end en uge tilbage for at finde danskernes seneste sejr over netop det franske par med Gicuel og Delrue.

Det havde været rigtig godt for dem at få lidt flere kampe frem mod All England

Jim Laugesen, badmintonekspert på TV 2 SPORT

Ved EM for blandede hold i Danmark gav den danske fjerduo franskmændene en vaskeægte øretæve og vandt med cifrene 21-9, 21-9.

- De var så stærke ved EM og viste, at de var på rette vej. Så det er noget bekymrende, at de kan svinge så meget i niveau, fortæller TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Nederlaget tirsdag var samtidig Christinna Pedersen og Mathias Christiansens fjerde i træk i første runde, når man ser bort fra EM for hold, hvor der blev spillet gruppespil, semifinaler og finale. 

Det er selvsagt en skidt optakt til sæsonens næste store mål, All England, hvor det danske par nåede frem til semifinalen sidste år. Det mener Jim Laugesen.

- Jeg giver det ikke så stor betydning, at de er røget tidligt ud i fire turneringer i træk. Der er sket meget i den periode. Men det havde været rigtig godt for dem at få lidt flere turneringskampe frem mod All England, og jeg kan da ikke lade være med at være lidt bekymret frem mod den turnering, lyder det fra TV 2 SPORTs badmintonekspert.

 All England spilles fra den 6. til den 10. marts.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Christinna Pedersen og Mathias Christiansen.