Axelsens overmand har et ønske til danskeren

Kento Momota håber, at han og Viktor Axelsen kan blive ved med at gøre hinanden bedre. Japaneren besejrede Axelsen i All England-finalen.

Tennisstjernerne Roger Federer og Rafael Nadal har spillet mange seværdige kampe mod hinanden og på den måde gjort hinanden bedre.

Den forsvarende verdensmester i badminton, Kento Momota, har et ønske om, at han og verdensmesteren fra 2017, Viktor Axelsen, kan gøre det samme.

- Han er en god rival, og jeg håber, at vi kan blive ved med at gøre hinanden bedre, sagde Kento Momota om Viktor Axelsen søndag aften.

Ordene faldt få minutter efter, at japaneren havde besejret danskeren i en medrivende finale ved den traditionsrige turnering All England i Birmingham.

Momota vandt med cifrene 21-11, 15-21, 21-15.

Tættere på Momota

Finalen var Kento Momota og Viktor Axelsens 13. indbyrdes møde, hvis en kamp ved ungdoms-VM i 2010 tælles med. Her vandt den nu 25-årige Axelsen, og danskeren vandt også ved German Open i 2014, mens Momota har vundet resten af kampene.

Deres seneste ti indbyrdes kampe er nu faldt ud til den 24-årige japaners fordel, men Axelsen følte efter søndagens nederlag, at han havde halet kraftigt ind på Momota.

Fordi det var første gang siden sæsonfinalen i 2015, at han tog et sæt fra japaneren, og fordi han var foran 4-0 i begyndelsen af All England-finalens tredje og afgørende sæt.

- Jeg kan tage en masse ting med. Jeg var langt tættere på, end jeg nogensinde har været. Så det er meget positivt. Nu skal jeg tilbage i træningslokalet, og så tror jeg på, at jeg kan slå ham fremover. Der er få ting, der skal arbejdes på, og fysikken kan altid blive bedre, sagde Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Momota glad for sejren

Kento Momota var glad for, at hans vinderstime mod Axelsen ikke blev brudt ved All England.

- Det er en turnering, alle vil vinde, så jeg er utrolig glad, lød det fra japaneren i vinderinterviewet på banen.

Med turneringssejren fulgte en præmiecheck på 70.000 dollars svarende til knap 465.000 kroner. Axelsen kan sætte omkring 225.000 kroner ind på kontoen for andenpladsen.