Viktor Axelsens næste store mål er ikke en titel

Efter en stærk All England-turnering er det vigtigt for Viktor Axelsen at holde sig skadesfri.

Han har været nummer et på verdensranglisten, han har været verdensmester, og udover en række store turneringssejre har han også vundet bronze ved OL.

25-årige Viktor Axelsen har et imponerende cv, og i den forgangne uge kunne han så tilføje sin første finale ved All England, hvor det blev til nederlag i tre sæt til suveræne Kento Momota.

Det er dog ikke store titler og ambitioner om sejre, der fylder mest i Viktor Axelsens sind lige nu.

- Hvis jeg skal være ærlig, så er mit helt store mål egentlig at holde mig skadesfri og få lagt så mange gode timer i træningshallen som overhovedet muligt, for så tror jeg på, jeg kan nå op på et endnu højere niveau, siger Viktor Axelsen til TV 2 SPORT.

Sagen er nemlig den, at Axelsen for et år siden måtte melde afbud til netop All England, da en løsrevet knogle i anklen tvang ham til at lade sig operere.

Skal ikke vinde alt

2018 blev ikke for alvor Axelsens år, der bød på en turneringssejr i en Super 500-turnering, finalenederlag til Momota i Super 1000-turneringen Indonesia Open samt guld ved EM.

Alt sammen noget, Axelsen-lejren har taget ved lære af.

- Han er mættet nu, og kroppen skal også have ro. Vi har lært, at vi skal dosere hans træning rigtigt. Selvom Viktor gerne vil vinde alle turneringer, han stiller op i, så er processen mere nu, at han er i topform til de rigtige ting, siger landstræner Kenneth Jonassen.

Hård træning under EM

En del af den strategi kunne man blandt andet se under hold-EM i februar, hvor Axelsen kun spillede to kampe.

I den ene mod hollandske Mark Caljouw måtte danskeren kæmpe sig til sejr i tre sæt.

- Vi trænede knaldhårdt ved siden af, så jeg vidste godt, han var han slidt, da jeg sendte ham ind til den kamp. Det var på vej mod det her, siger Kenneth Jonassen.

- Det handler om at turde sætte de rigtige målsætninger, og så må det engang imellem gå, som det nu går.

Planen med Viktor Axelsen bliver hyldet af badmintonekspert Jim Laugesen, der understreger, at man ikke må forvente, at Axelsen i hver eneste turnering kommer ud og leverer storspil.

- Du kommer ikke bare tilfældigt op og bliver blandt de bedste. Hvis du ikke kan træne det, du skal, er du ikke med. Derfor er det rigtig, rigtig vigtigt, at Viktor er skadesfri, så han skal hele tiden tage de rigtige beslutninger om, hvornår han skal holde pause, og hvornår han skal træne hårdt, siger han.