NBAs trænere - hvem topper og flopper?

16x9
Gregg Popovich er i gang med sin 21. sæson i spidsen for San Antonio Spurs. Foto: BRENT SMITH / Scanpix Danmark

I TV 2 SPORTs NBA-podcast, giver Peter Wang i denne ude sine bud, på NBAs dygtigste og dårligste trænere.

I den amerikanske basketball-liga NBA, er det først og fremmest spillerne på banen, der er centrum for begivenhederne.

Det er dem, der skaber de spektakulære højdepunkter, leverer de imponerende statistikker og giver os de store øjeblikke. Men på ethvert NBA-hold, er der én person der sætterne rammerne for disse seværdigheder - træneren på sidelinjen.

Sportsverdenen er kynisk - så snart at et hold taber. eller ikke lever op til forventningerne, kigger man først på personen på sidelinjen.

Sådan er det også i NBA, hvor 30 trænere på daglig basis, skal tænke i systemer, minutter, kemi og resultater.

- Træneren har en enorm betydning. Der er sikkert rigtig mange dygtige trænere, som aldrig får lov at vise hvor gode de er, fordi der ligger så stort et pres på dem, forklarer NBA-ekspert Peter Wang, i denne uges udgave af TV 2 SPORTs NBA-podcast.

- Det er vigtigt at se på træneren i samhørighed med ledelsen. De steder hvor det går allerbedst, der er det jo hvor coach og ledelse er på samme side.

I podcasten giver Peter Wang også sit bud, på NBAs fem bedste og dårligste trænere lige nu - herunder kan du se Peter Wangs rangering, af NBAs fem bedste trænere:

Du kan høre Peter Wangs vurdering af NBA-ligaens trænere, i det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast, der også følger op de seneste resultater fra verdens bedste basketballliga.

Du kan finde det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast på iTunes og Soundcloud under titlen 'NBA på TV 2 SPORT' eller lytte til det lige her:

Link til Soundcloud-profil her.

Link til ITunes-profil her.