Point guard kan blive historisk MVP-vinder

16x9
Russell Westbrook er i gang med en historisk sæson i Oklahoma City. Foto: Michael Reaves / Scanpix Denmark

Russell Westbrook har allerede leveret historiske præstationer i denne sæson - hvis det fortsætter, kan han sikre sig en unik plads i NBAs historie.

Selvom den amerikanske basketballliga NBA er bygget op omkring 30 hold, så har der altid været fokus på de individuelle spilleres præstationer, og disse belønnes også på ugentligt, månedlig og sæsonmæssig basis

Siden 1955-56-sæsonen har man i NBA kåret en sæsons 'Most Valuable Players' (da. mest værdifulde spiller), og traditionelt set har den gået til en spiller, der optrådte for et af sæsonens tre bedste hold.

Denne tendens kan dog blive udfordret i denne sæson - Oklahoma City Thunders (pt. nummer seks i Western Confernce) point guard Russell Westbrook, præsterer for tiden på et så højt niveau, at han betragtes som spidskandidat til prisen, af TV 2 SPORTs NBA-eksperter:

- Westbrook er bare "full throttle", du kan ikke lade være med at se det. Han kunne godt få min stemme, siger NBA-kommentator Thomas Bilde i denne uges afsnit af TV 2 SPORTS NBA-podcast.

Her er Thomas Bildes og Peter Wangs tidlige bud, på sæsonens MVP-kandidater.
Her er Thomas Bildes og Peter Wangs tidlige bud, på sæsonens MVP-kandidater. Foto: TV 2 SPORT

- Hvis man sluttede sæsonen lige nu, vil man kunne give prisen til Westbrook, som snitter en triple double med 30 point. Det syntes jeg er bedre end det LeBron laver i Cleveland og det samme med James Harden, fortsætter NBA-ekspert Peter Wang.

De to eksperter er også enige om, at sæsonens afstemning kan blive mere spredt ud blandt stemmegiverne, end tidligere før.

Hør mere om sæsonens MVP-ræs i det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast, der også hylder NBA-ikonet Larry Bird, der onsdag rundede 60 år.

Du kan finde det seneste afsnit af TV 2 SPORTs NBA-podcast på iTunes og Soundcloud under titlen 'NBA på TV 2 SPORT' eller lytte til det lige her:

Link til Soundcloud-profil her.

Link til ITunes-profil her.