Næsten 10.000 børn får egen basketballklub

16x9
BørneBasketFonden vil stifte 16 nye klubber landet over, over en treårig periode. Foto: Robert Dines Rasch / Robert Dines Rasch

Med hjælp fra BørneBasketFonden, får danske børn bedre muligheder for at udfolde sig på basketballbanen.

BørneBasketFonden vil have danske børn til at bevæge sig mere - derfor etablerer fonden 16 nye børnebasketklubber rundt om i hele landet.

Det skal skabe nye og bedre muligheder for de børn, der ellers ikke har været en del af den organiserede idræt og få flere børn ind i idrætsforeningslivet.

- Vi kan se, at vores SkoleBasket-forløb motiverer mange børn til at spille basket, men mulighederne for at spille i en forening er for alt for mange børn begrænsede. Derfor ønsker vi at skabe nogle attraktive vilkår for børnefamilierne, hvor træningen foregår i børnenes nærmiljø og med et lavt kontingent, siger direktør for BørneBasketFonden Jens Laulund.

Målet med skolebasket er bevægelse, samvær og aktivering
Målet med skolebasket er bevægelse, samvær og aktivering Foto: Robert Dines Rasch / Robert Dines Rasch

Undervisningsforløb i basketball med professionelle trænere kører med stor succes som en del af BørneBasketFondens aktiviteter på landets skoler og SFO’er, og mange danske børn i indskolingsalderen har dermed fået øjnene op for sporten med kurv og bold.

I den forbindelse har BørneBasketFonden konstateret et behov for at forbedre børnenes mulighed for kunne fortsætte med spille basket som fritidsaktivitet – og på den måde sikre dem en aktiv og sjov fritid i fællesskab med andre børn.

Således vil BørneBasketFonden med 1,7 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden samt 1 mio. kr. fra den A. P. Møllerske Støttefond stifte 16 nye, lokale basketballforeninger kun for børn over en treårig periode.

Det betyder, at 9.600 indskolingsbørn årligt får mulighed for at spille basket i 32 folkeskoler over hele landet.

De nye klubber startes op af BørneBasketFonden og skal derefter overdrages til eksisterende klubber eller til lokale interesserede.
De nye klubber startes op af BørneBasketFonden og skal derefter overdrages til eksisterende klubber eller til lokale interesserede. Foto: Robert Dines Rasch / Robert Dines Rasch

I første omgang vil BørneBasketFonden selv drive de nye basketballforeninger, men på længere sigt er det meningen, at klubberne bliver bæredygtige ved, at enten lokale kræfter tager over, eller en eksisterende, større basketballklub driver ’miniklubben’ videre som satellitklub:

- Vi vender foreningstanken lidt på hovedet ved at komme udefra og stifte en forening i et lokalområde, som vi så efterfølgende gerne vil ’give tilbage’ til lokalsamfundet. Vi er sikre på at møde nogle ildsjæle derude, som gerne vil og kan tage over, når vi først har lavet setuppet, og driften kører, siger Jens Laulund.   

Læs mere om BørneBasketFonden her.